cerrar buscador

Receta Express

Ugaitz Alegriaren hozkailua
  • 29:10 min
imagen player
imagen player
imagen player
Osagaiak
  • IGOR ZALAKAIN: Brokolia, gazta birrindua, arrautza, moldeko ogia, oliba olioa, ozpina eta gatza.
  • PILI MANTEROLA: Brokolia, arrautz gorringoa, cava gazta birrindua, moldeko ogia, gatza, olioa.
Prestaketa

Ugaitz Alegria aktorearen hozkailuan topatutako produktuekin proposatu dituzte errezetak gure sukaldariek:

Igor Zalakain brokoli krema:

Brokoliari lehen geuza kendu laban zorrotz batekin. Pinportak jaso.

ura irakiten jarri gazt apur batekin. Brokoliaren gainerako zatiak bertan egosi. Atera eta birrindu. bertara bota gazta birrindua. Oliba olipo pittin bat bota.

Arrautzak galdarraztatu edo eskalfatu. Horretarako ura ardo ozpin ugarirekin irakiten jarri. Bertan arrautza bota (azala kenduta).

Moldeko ogia laukitan moztu eta labean kurruskatu.

Plateraren azpian krema jarri, erdian arrautza, eta gainean jarri ogi karratuak. Guztiari gaietik bota gordeta utzi ditugun brokoli pinportak.

Pili Manterola brokolia saboyan eran:

Brokolia zati txikitan moztu eta egosi (gatz pur bat ere gehitu).

Saboyan eran egiteko, ura marian jarri, bertan arrautza gorringoak bota eta hagaxkarekin irabiatzen hasi. Cava pixka bat bota eta muntatu.

Brokolia atera eta zartaginean salteatu olio pixka batekin (beraz, ez gehiegi egosi).  Bero dagoela, gazta gehitu, gainean arrautz nahasketa bota eta labera.

MOldeko ogia ere labean kurruskatu, eta, brokolia labetik ateratzean, aldamenean jarri.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • telegram
  • Bidali