Itxi

Irratia

Euskadi Irratia

Euskadi Irratia

Sukaldaritza "Faktoria"n

Arroza Txirlekin

L.G

Euskadi Irratia

Plater errez, eta ederra, Esti Uriarte sukaldariaren eskutik

Audioak (1)

Lau lagunentzako errezeta

OSAGAIAK
· 400g arroz
· Esnegain likidoa 100ml
· Gatza
· Irina
· Oliba olioa
· Perrexila
· 300ml ur
· Txirlak

PISTOARENTZAKO OSAGAIAK (BARAZKIENTZAKO)
· Tipula
· Piper berdea
· Piper gorria
· Azenarioa
· Kalabazina
· Baratxuria

NOLA EGIN

Lehenik pistoa edo barazkiak egingo ditugu
· Barazki guztiak garbitu eta txiki txiki egingo ditugu.
· Kazola batetan barazkiak olio pixka batekin jarri eta bertan egosi guztiak su txiki edo baxuan (garrantzitsua).

BIgarren urratsean arroza egosiko dugu
· Ura irakiten hasten denean arroza gehitu eta 7 minutu edukiko dugu kazolan.
· Arroza uretik atera eta zartagin edo paellera batetan ipiniko dugu barazkiekin nahasteko prest.
· Arroza erabat egosi dadin urarekin estaliko dugu eta esnegaina gehituko diogu
· Ondoren gatz, pixka bat jartzeko garaia izango da
· Oliba olioa, irina, ura eta txirlekin saltsa berdea egingo dugu

AURKEZPENA
Platerean jartzerako orduan alde batetik arroza jarriko dugu eta gainetik txirlak jarriko dizkiogu. Guztia saltsa berdearekin bustiko dugu.

On egin!