Itxi

Amarauna

Gastronomia-bidaia

Berezi eta merke jateko: Creta, Portugal, Zuberoa, Uxue

Gastronomia bidaia propsatu du Dani Lasak:Moduan eta berezi jateko lau toki: Kretan Mezedopolio Ftouka, Portugal Vila Nova de Milfontesen Tosca de Celso. Zuberoan, Etchemaitia, Uxuen izen berekoa.  

  • 22:19 min
imagen player
imagen player
imagen player

Bidaia gastronomikoa eskatu diogu Dani Lasa Mugaritzeko berrikuntza taldeko arduradunari 'Amarauna' saioan. Greziako Kretan, Mezedopolio Ftouka aukeratu du. Arrain eta haragi freskoa eta entsalada greziarrak. Portugalen, Atlantikoko kostan den Vila Nova de Milfontes herrian, Tosca de Celso. Etxe-etxeko janaria, parrila eta sukaldean ari dira senar-emazteak. Zuberoan, Larrainetik gora, Pirinioetan, Etchemaitia, etxe-etxeko jakia, Frantziako glamourrarekin zerbitzatua, eta Uxuen, jatetxe klasiko eta gozo bat, etxe klasiko bat sekula hutsik egiten ez duena: Uxue. Laurak moduan jateko tokiak, eta era berean, bereziak.

 

 

>

 

 

  • Hau zure interesekoa bada, baliteke beste gai hauek ere izatea
  • Irratia euskaraz