Faktoria
Ekogunea
Gabonetako gehiegikerien ostean, kruziferoak jateko garaia
Ekoguneko Amalia Virtok kruziferoak gomendatu dizkigu egun hauetarako. Aza eta bere familiako elikagai hauek ezin aproposagoak dira gabon osterako.
-
10:08 min
Kruziferoak. Zer dira? Barazki familia bat da, berezia, sasoi honetakoak direlako, barazki gehienak ez bezala negua da kruziferoen garaia. Azak, azaloreak brokolia, rumaneskua, eta horrez gain arbiak, arbitxoak… familia berekoak dira. Euren ezagarriak aipatu dizkigu Amalia Virtok 'Faktoria'n: 'Ur asko, kaltzio ugari, fibra ere bai… laguntzen digute gure gorputza garbitzen, horregatik dira aproposak sasoi honetan'.
Gainera bada gehiago, 'zientzialariek uste dute minbizietatik babesteko egokia izan litekeela', zehaztu digu. Nola prestatu? Errezeta batzuk ekarri dizkigu Amalia Virtok. Entzun, entzun...
tzun, entzun...