Faktoria
Ekonomia zirkularra
Kafe hondarretatik perretxikoak sortuz
Tabakalerako kafetegiko hondarrekin egin dute aproba Aitor San Franciscok eta haren taldekideek. 'Faktoria'n azaldu dugu nola lortu!
-
9:24 min
Kafe hondarrak zakarretara bota beharrean, bertatik perretxikoak sortzeko aukera badela ikusi dute Circular Hub taldekoek. Mikroesperientzia baikorra izaten ari dela kontatu digu Aitor San Franciscok 'Faktoria'n: "pizzan eta nahaskian probatu ditugu, eta oso goxoak daud. Orain bigarren kolpearen zain gaude". Kafe poltsa batetik hiru perretxiko kolpe etor litezkeela kontatu digu, nahiz "kalitatez zein kantitatez gutxituz" joan.
Kafe hondarretatik perretxikoak nola sortu dituzten, prozesua hasi eta buka, oso osorik kontatu digu 'Faktoria'n. Ekonomia zirkularraren beste adibide bat dugu hau; "azken aldian modan" jartzen ari dela kontatu digu Aitorrek, "ekonomia iraunkorrago baten aldeko" mugimendu gisa. "Ekonomia linealean ez bezala, produktuek ez dezaten zabortegian bukatu".
katu".