Ampo Ordiziak ligako finala jokatuko du El Salvadorri irabazi ondoren

I. G. | EITB MEDIA

Euskal taldeak Santboianaren aurka jokatuko du datorren asteburuan. Data oraindik baieztatu gabe dago.

1:42
Ampo Ordizia El Salvadorri gailendu zaio 27-30

Ampo Ordiziak Rugbyko Ohorezko Mailako finalerako txartela lortu du, eta Santboianaren aurka jokatuko du, Silverstorm El Salvadorri irabazi ondoren.

Euskal taldea intentsitate handiz zelairatu da, etxekoen akats bakoitza aprobetxatu eta erritmoa inposatzeko prest. Hasieratik lortu du lehen zigor kolpeekin, defentsaren akatsen ondorioz, Valentin Cruzek 0-6koa ezartzea lortu duelarik.

Katzek aldea murriztu ahal izan du, baina bere jaurtiketak zutoinean jo du eta ez da sartu. Hala ere, bere falta atepean egindako entsegu batekin konpondu du, emaitzari buelta emanez (7-6). Gainera, hiru minutu geroago, 'drop' bat gehitu dio puntu-kutxatilari aldea handitzeko (10-6).

20-13 amaitu dute atsedenaldira joan aurretik. Itzuleran, talde gipuzkoarra berriro kolpeka hasi da, Valentin Cruzek zigor kolpe bat eraldatu ondoren. Valladolideko taldeak bi kolpe izan ditu eta Velardesek huts egin du. Jokalari bisitariak, berriz, bere eraginkortasunari eutsi dio, Ordiziari abantaila emanez (20-23).

Etxeko taldeak markagailuari buelta emango dio berriro, baina euskal taldeak ez du amore eman, 27-30eko azken emaitza lortuz.