Beste kirolak

EUROPAKO LIGA

Bidasoak Füchse Berlin liderraren aurka galdu du (32-40)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Jacobo Cuetarak zuzendutako mutilek ezin izan dute garaipena eskuratu alemaniarren aurka eta bigarren porrota jaso dute jarraian.

• Dariel Garcia

Dariel Garcia jaurtiketa bat egiten. EITB Mediaren bideo batetik hartutako irudia

Bidasoa-Irunek Europako Ligako bigarren porrota jarraian jaso du Füchse Berlinen aurka, hurrengo faserako txartela zailduz, lehen minututik etxeko defentsa ahularen aurka nagusi izan den Alemaniako taldearentzat partida lasai baten ostean (32-40).

Bundesligako egungo liderra den taldearen makina bete-betean hasi zen, ia eraso bakoitzean gola eginez, 3-7 jarri diren arte, eta Jacobo Cuetarak hutsartea eskatu behar izan du atsedenaldira bizirik heltzeko asmoz.

Etxeko taldeak ez zituen Dariel Garciaren golak baino argudio gehiago erasoan, honek munduko txapelduna izan berri den Hans Lindberg danimarkarrari lanak eman dizkio. Inoiz gutxitan sartuko zizkion bere arerio batek bost minututan hiru gol jarraian.

Bidasoak hobera egin du Azkue eta Rodrigo Salinasen sarrerarekin, markagailua estutu egin da eta entrenatzaile alemaniarrak 11-14koarekin gelditu behar izan du partida, aldeak gehiago murriztu ez zitezen.

Füchse Berlin helburua lortu du, pibotearen konexioarekin. Marsenic puztu egin da golak sartzera, eta talde horiaren ahaleginak alferrikakoak izan dira, atsedenaldian zazpiko germaniarrak oso bideratuta utzi du partida.

Bidasoak jasotako 23 golek defentsan pauso bat aurrera ematera behartu dute, jipoia saihesteko. Talde gipuzkoarra horretan saiatu da bigarren zatian, alemaniarrek ez dute maila batere jaitsi eskubaloi bikainari eutsiz, eta azeleragailua zapaldu zuten erasoetan, aldeak areagotzeko.

Bidasoak, bere burua hurrengo bi partidetan jarrita, Torrelavegaren aurkakoa ligan eta Europan Motor ukrainarraren aurka, ez zituen bere jokalariak erre nahi eta arriskurik gabe jokatu du. Ondorioz, markagailua 20-33ra joan da eta argi gorriak piztu dira Artalekun.

Azkue sartzearekin batera heldu dira bidasotarren minuturik onenak, garaipena lortzeko aukerarik gabe, gutxienez emaitza atontzea lortu dute Txapeldunen Ligako maila duen Alemaniako taldearen aurka.

32 - Bidasoa-Irun: Jakub (Medhi), Zabala, Azkue (4), Mitic (3), Pacheco (3), Cavero, (3, 2 de pen.), Ugarte (7), Matheus Da Silva (1), Dariel García (3), Rodrigo Salinas (1), Furundarena, Gorka Nieto (1), Julen Mujika (1), Víctor Rodríguez (3). Barretoa (2).

40 - Füchse Berlin: Kireev (Ludwig), Wiede (5), Gidsel, Ende (1), Beneko, Darj (6), Drux (2), Freihofer, Holm (5), Kopljar (1), Lichtlein (2), Lindberg (4, 2 de pen.), Marsenic (6), Vujovic (7), Overby (1).

Markagailua bost minuturo: 3-4; 5-10; 8-12; 12-16; 13-18; 17-23 -atsedenaldia- 19-30; 20-33; 24-34; 26-35; 28-38; 32-40.

Epaileak: Kursad Erdogan eta Ibrahim Ozdeniz (Turkia). Rodrigo Salinas, Dariel García, Darj eta Marsenic (2) kanporatu dituzte.