Beste kirolak

ESKUBALOIA

Bidasoak garaipena lortu du eta 3 goleko aldea atera dio Sporting Portugali (30-27)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Jacobo Cuetarak zuzendutako mutilei kosta egin zaie partidan sartzea, baina bigarren zati oso on baten ostean, garaipena lortu dute, Portugaleko taldeari 3 goleko aldea aterata.

• Bidasoako jokalariak

Bidasoak Sporting garaitzea lortu du. EITB Mediaren bideo batetik hartutako irudia

Bidasoa-Irunek garaipena lortu zuen (30-27) kanporaketako faboritoa zen Sporting Portugalen aurka, eta neurri batean kontrolpean izan zituen Costa anaiak, 20 urteko talentu gazteak eta bisitarien egindako 27 goletako 15 egin zituztenak, final-laurdenetan sartzeko aukerei eusteko.

Partida ez zen ondo hasi etxekoentzat, eta hain gaizki ikusi zuen Jacobo Cuétara entrenatzaileak, non partida hasi eta hiru minutura hutsarte bat eskatu zuen, bere taldearen jokoa antolatzeko.

Bidasoak, urduri eta erasoan huts eginez, gorriak eta bi ikusi zituen portugaldarrek markagailuan aldea handitzea ekiditeko, baina horretarako asko hobetu behar izan zuten euren jokoa.

Partida geratu egin zen 13. minutuan, izan ere, Portugalgo taldearen aulkitik, zorua irristakor zegoelako kexatu ziren eta horrek jokalarien osasuna arriskuan jartzen zuela iradoki zuten. Federazioaren erabakia eta kontsultak ordu erdi atzeratu ziren partida berriro abiatu aurretik.

Gauzak ondo joan ziren Bidasoarentzat geldialdiaren ostean, Sporting arazoak izaten hasi zen erasoan, baina atsedenaldira bat behera joan zen talde horiak erasoan asmatzea falta zuen (11-12); hala ere, partida oraindik zabalik zegoen.

Gipuzkoarrek bertsiorik onena eman zuten bigarren zatian. Nagusi izan ziren. Horrela, garaipena ez ezik, ahalik eta alde handiena lortzea ere izan zuten helburu.

Azken txanpa bi eta lau golen arteko aldearekin mugitu zen Bidasoa, Kiko eta Martin Costaren jario golegilea ez baitzuten guztiz geldiarazten. Azkenean, emaitza positiboa lortu zuen Bidasoak hurrengo asteartean Portugalen jokatuko den partida erabakigarriari begira.

30.- Bidasoa-Irun: Skrzyniarz (Mehdi), Zabala (3), Asier Nieto (3), Azkue (6), Cavero (3, 2 penaltiz), Matheus da Silva (3), Aginagalde (4), Ugarte (2), Rodrigo Salinas (4), Pacheco, Tao Gey (1), Víctor Rodríguez (1), Furundarena, Gorka Nieto, Dariel García.

27.- Sporting Portugal: Leo Maciel (Kristensen), Edney Silva (5), Araujo, Francisco Costa (8, 2 de pen.), Martín Costa (7), Natán Suárez, Walczak (1), Ruesga, Salvador (1), Folques (1), Vag (1), Mamadou Gassama, (2) Tavares (1, penaltiz), Mocquais, Almeida.

Epaileak: Brkic eta Jusufhodzic (Austria). Dariel García hiru aldiz egotzita kanporatu zuten (50. min). Furundarena, Salvador, Edney Silva, Vag eta Folques (2) egotzi zituzten.

Markagailuak bost minutuan behin: 1-2; 4-5; 5-6; 7-8; 9-10; 11-12 (atsedenaldia); 15-13; 17-14; 20-18; 21-20; 26-24; 30-27.