Beste kirolak

Erreginaren Kopa

Bera Berak aise gainditu du Elx Kopako finalerdietara pasatzeko (36-24)

I. G. | EITB MEDIA

Donostiarrak aurkariak baino gehiago izan dira eta Atletico Guardesen aurka jokatuko dute Kopako finalerdia larunbat honetan, apirilak 22, 21:00etan.

• Bera Bera 36-24 Elx

Bera Bera 36-24 Elx. Argazkia: @BalonmaBeraBera

Super Amara Bera Berak Elx garaitu du 36-24ko emaitzarekin Malagan jokatzen ari den Erreginaren Kopako final-laurdenetako partidan. Gipuzkoarrak nagusi izan dira uneoro, batez ere erasoan, eta guztiz kontrolatu dituzte partidako alde guztiak.

Donostiarrak gaizki hasi dira; izan ere, lehen golak Elxenak izan dira. Baina gutxi iraun dio poztasunak talde bisitariari, 2-3ko markagailuaren ondoren Bera Beraren eraso geldiezina jasan behar izan baitute. Euskaldunek jokoaren kontrola hartu dute eta aurretik jarri dira 10-0ko partzial batekin (12-3). Diferentzia nabaria, lehen zati osoan zehar mantendu dutena eta atsedenaldira arte erritmoa markatzea ahalbidetu diena.

Bigarren zatia parekatuagoa izan da. Bera Berak, abantaila nabariarekin, erritmoa jaitsi du eta jokoa golen trukean oinarritu da, baina markagailuak erakusten zuen diferentziari eragin gabe.

Elx beste martxa bat sartzen saiatu da, distantzia murriztera behartuta, modu zuzenagoan eraso eginez eta aurkarien atea azkar bilatuz. Hala ere, etxekoak sendo mantendu dira defentsan eta haien saiakerak zapuztu dituzte. Horrela jarraitu dute bigarren zati osoan zehar, golak banaka zenbatuz, azken txistuak Bera Beraren garaipen argia ziurtatu duen arte 12 golengatik (36-24).

Beraz, donostiarrek Atletico Guardesen aurka jokatuko dute Kopako finalerdia larunbat honetan, apirilak 22, 21:00etan, azken horiek Calzadari irabazi ondoren (20-27).