99-91

Bilbao Basketek porrota jaso du Andorraren aurka

RETAbet taldeak 99-91 galdu du MoraBancen aurka Endesa Ligako 13. jardunaldian. Neurketa parekatua izan da, eta azken bi minutuetan erabaki da Andorrako taldearen alde.

10:37

RETAbet Bilbao Basketek porrota jaso du MoraBanc Andorraren aurka (99-91) Endesa Ligako 13. jardunaldian eta talde bizkaitarrak 4 garaipeneko eta 9 porroteko balantzea du sailkapenean.

MoraBanc Andorra nagusi izan da lehen laurdenean. Bilbao Basketek ia laurden guztia eman du atzetik markagailuan eta etxeko taldeak zazpi punturainoko abantaila (13-6) izan du, baina Bilbao Basketek aldeak murriztea lortu eta puntu bakarrera gerturatu da. Andorrak, ordea, hobeto jokatu ditu lehen laurdeneko azken jabetzak eta hasierako hamar minutuak MoraBancen aldeko 24-19ko emaitzarekin amaitu dira.

Bigarren laurdenari kaskar ekin dio RETAbet Bilbao Basketek eta Andorrak abantaila hartu du (27-20). Mrsicek zuzentzen duen taldeak azkar erreakzionatu eta neurketa estutzea lortu du berriro, baina atsedenaldira iritsi orduko, etxeko taldea nagusitu da, eta bost puntuko errenta eskuratu du (48-43).

Atsedenaldiaren ostean, kosta egin zaio Bilbao Basketi partidaren dinamikan sartzea, baina zortzi puntuko desabantaila izan duen arren, ez du etsi, neurketa parekatzea lortu, eta aurrea ere hartu du makagailuan (62-66). Hala ere, Morabanc Andorrak ondo jokatu ditu azken minutuak eta hirugarren laurdena ere aurretik bukatu du (71-68).

Azken laurdena oso parekatua izan da. Bi taldeek izan dtuzte markagailuan aurrea hartu duten uneak eta amaierarako hiru minutu falta izan direnean berdinduta egon da neurketa (81-81). Amaierako bi minutuetan, ordea, MoraBanc Andorra nagusi izan da. Bilbao Basketek hutsak egin ditu aurkariaren saski aurrean eta galtzaile atera da (99-91).

99-Morabanc Andorra (24+24+23+28): Fernández (15), Blazic (13), Jankovic (11), Diagne (12), Shurna (13) –hasierako bostekoa-, Stevic (4), Karnowoski (3), Albicy (-), Walker (2), Colom (3), Jelínek (23) eta Gacic (-).

91-RETAbet Bilbao Basket (19+24+25+23): Salgado (8), Hervelle (-), Todorovic (8), Gladness (11), Hammink (4)- hasierako bostekoa-, Tabu (16), Thomas (14), Mendia (-),Mumbrú (14), Pere Tomas (16) eta Vucetic (-).

Epaileak: PEREA, Oscar - CASTILLO, Luis Miguel - TORRES, Javier.