TXAPELDUNEN LIGA

Surne Bilbaok partida irabazi eta lidergoa sendotu du (80-66)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Hirugarren laurdena kenduta, Bilbao Basket nagusi izan zen ia partida osoan. Jaume Ponsarnauren gizonek lider jarraitzen dute.

• Adam Smith

Adam Smith. Argazkia: @Bilbaobasket

Surne Bilbao Basketek Txapeldunen Ligako multzoko lidergoa sendotu du Bahcesehir College turkiarrari Miribillan 80-66 irabazita, hasieratik amaierara arte nagusi izan da, baina hirugarren laurdenean norgehiagoka zaildu zaie.

Lehen laurdenean 13 puntu aurretik jarri (17-4), eta bigarrenean 20 lortu ondoren (31-11), bisitarien hirugarren laurden bikain batek 48-45eko emaitza ekarri du, baina ez zen 48 puntuko berdinketa izan, Yigit Arslanek horretarako izan zuen aukera huts egin zuelako amaieratik 12 minutura.

Bahcesehirrek ez zuen bere aukera aprobetxatu, Jaume Ponsarnauren mutilek kontrola berreskuratu zuten, berriz ere 20 puntuko aldea jarriz (75-55, 78-58), eta Surne Bilbaok bere bigarren garaipena lortu du BCLko D Multzoan nagusitzeko.

Etxeko partida ona gidatu zuten, hirugarren laurdeneko defentsako hutsunearekin (17-26), Ludde Hakansonek, orain arteko jokalaririk onenak (11 puntu, 9 asistentzia eta 20ko balorazioa) eta Adam Smithek (17).

Denzel Anderson (12) eta Alex Reyesen (12) talde turkiarreko jokalariek ere minutu onak jokatu zituzten, baina "beltzez jantzitako gizonek" partida ona egin dute orokorrean. Asteburuan lesionatu zen Nikola Radicevic ez zuten gehiegi faltan bota.

Bisitariak, lehen zatian gaindituta, hirugarren laurdenean ausart eta fin, eta azken txanpan berriro atzetik, onena Jerry Boutseile pibot frantziarra izan zen (12, 8 errebote, 6 asistentzia eta 24) eta baita Arslan (15) eta Jamar Smith (12) saskiratzaileak ere.

80 - Surne Bilbao Basket (19+17+17+27): Hakanson (11), Francis Alonso (9), Rabaseda, Sulejmanovic (8) eta Kyser (6) -hasierako bostekoa-, Adam Smith (17), Reyes (12), Andersson (12), Withey (5), Rosa eta Betolaza.

66 - Bahcesehir College (9+12+26+19): Shepherd (7), Jamar Smith (12), Baygül (4), Brodziansky (4) eta Boutsiele (12) -hasierako bostekoa-, Ozmirak (8), Arslan (15), Ozdemir (2), Candan, Savas (2) eta Ozdemir (2).

Partzialak: 19-9, 36-21 (atsedenaldia); 53-47 eta 80-66 (amaiera).

Epaileak: Boris Krejic (Eslovenia), Gatis Salins (Letonia) eta Radomir Vojinovic (Montenegro). Kaleraturik gabe.