Itxi

Amarauna

Maisor Kontserba etxea

Maisor: 'Antxoek % 85 galtzen dute kontserbarako prozesu osoan'

Getariako Maisor Kontserba etxeak 20 urte bete ditu. Antxoak, sardinak, berdela eta hegaluzea lantzen dituzte. Horrez gainera, bisitak eskaintzen dituzte Getariako portuan duten obradorean.

  • Ainhoa eta Oihana Iribar ahizpak Maisor kontserba etxean, Amarauneko esatariarekin.

    Ainhoa eta Oihana Iribar ahizpak Maisor kontserba etxean, Amarauneko esatariarekin.

    13:02 min
imagen player
imagen player
imagen player

Ainhoa eta Oihana Iribar ahizpak dira Maisor kontserba etxeko arduradunak gaur egun baina oso aintzinatik datorkie arrantzarekiko lotura familian.

1999an hasi zen Maisor lanean, orduan Getariako kontserba etxe bakarra. Ordura arte izandakoak italiarren esku izan baitziren.

Gaur egun, eurek landutako arrain kontserbak eskaintzen dituzte euren denda txikian eta arrain kontserben obradorea ere bertan dute, jendeari bisitak eskaintzeko.