Itxi

Amarauna

Gastronomikako emakumeak

Beltza, koloretsua eta onena. Atadika, Caldas eta Smith gastronomikako emakumeak

2020ko gastronomikako hiru sukaldari: Ghanako Selassie Atadika, Maura de Caldas 82 urteko kolonbiarra eta Clare Smith ingelesa, munduko emakume chef onena.Euren sukaldeetatik arituko dira kongresuan.

  • Jatetxe ataria

    Jatetxe ataria

    20:04 min
imagen player
imagen player
imagen player

Gastronomika 2020, urriaren 5etik 9ra. Online egingo dute sukaldaritzaren goi mailako topaketa, eta aurreneko aldiz dohainik. Goi mailako sukaldariak euren jatetxeetatik arituko dira aurkezpenak egiten. 50 ihardunaldi, 40 orduko emisioa, eta 70 hizlari.Tartean ez dute hutsik egingo goi mailako  euskal sukaldaritzaren ordezkariek: Eneko Atxa, Juan Mari eta Elana Arzak, Pedro Subijana, Bittor Arginzoniz, Martin Berasategi, Hilario Arbelaitz, Josean Alija, Karlos Arguiñano…

Sukaldaritza beltzaren garrantzia, bistronomia, Covid 19aren ondorengo sukaldaritzaren jatorria... izango dira aurtengo kongresuaren gai nagusietako batzuk.