Itxi

Amarauna

Museo gastronomikoak

Erroman pastaren museoa, Brujasen patata frijituena, Colonian Txokolatearena...

Arantxa Arza | EITb media

Dani Lasa gastronomoarekin munduan zehar itzuli handia egin dugu museo gastronomikoetan barna. Elikagaien historia biltzen duten museo garrantzitsuak dira hemen aurkezten dizkizugun bost hauek.

  • Yamanashi (Japonia). Frutaren museoa.

    Yamanashi (Japonia). Frutaren museoa.

    32:43 min
imagen player
imagen player
imagen player

Erroman pastaren museoa bisitatuz, pastaren elaborazio eta sorreraz hitz egin digu Dani Lasak. Brujasen patata frijituen museoan sartuta, herrialde horretan patata frijituek duten garrantzia aipatu dugu, munduan patata frijitu izoztu gehien exportatzen duen herrialdea da. Colonian txokolatearen museoak erakutsi digu Danik, partikular batek txokolate tailer zaharra erosita hasi zenekotik. Japonian Frutarena eta Mexiko hiriburuan Tekila eta Mezkalarena.