Itxi

Amarauna

Japoniako Sakea

Sakea: Arroza, ura, kojia eta legamia. Japoniako "garagardoa"

Arantxa Arza | EITb Media

Xabier Sanchez eta Mikel Garaizabalekin sakea, Japoniako edari ospetsua, ezagutu dugu. Maiatzean arroza erein, iraila aldera bildu eta neguan egiten dute sakea, 6 hilabeteko hartziduraren ondoren.

  • Sake mota desberdinak

    Sake mota desberdinak

    19:54 min
imagen player
imagen player
imagen player

Mikel Garaizabalekin eta Xabier Sanchezekin ezagutu dugu Japoniako edaria. Durangon astean zehar egin duten dastaketan elkar ezagutu eta "Amarauna" saioan, Japoniako edari tradizionalaren berri eman digute. 12-14 gradukoa, arroza du lehengai, baina hura bazain inportantea da ura. Japonian gainera, aroma askotako urak dituzte eta horiek egiten dute sake bakoitza berezi. Edalontzia ere berezia, 200 urtetik gorako upategietan gordetzen dituzte. Zedrozko kupeletan.