Itxi

Amarauna

Gastronomiaz Dani Lasarekin

Guk geuk ere sukaldean makina bat jaki prozesatzen dugu

Arantxa Arza | EiTb Media

Freskoak, prozesatuak eta ultraprozesatuak, Dani Lasak jakien azterketa egin digu gaurko saioan. Janari freskoetatik hasi eta jatorrizko jakiarekin zerikusirik batere ez duten horietaraino.

  • Ezpeletako biperrak

    Ezpeletako biperrak

    21:00 min
imagen player
imagen player
imagen player

Jakiak kontserbatzeko prozesu minimoak beharrezkoak bezain sanoak dira. Hortik aurrera ordea, jakia zenbateraino manipulatzen denaren arabera eta botatzen zaizkion aditiboen arabera eraldatzen dira jakiak. Horrela jaki prozesatu eta ultraprozesatuak lortzen dira. 4 maila bereizi ditu Dani Lasak, garbi utziz etxean kontserbatzeko asmoz maneiatzen ditugun jakiak ere jaki prozesatuak direla eta jatorrizko jakiarekin zerikusirik ez duen hori dela ultraprozesatua eta beraz zalantzarik handienak sortzen dituena osasunarekiko. Direla edari freskagarriak, opil generoa...