Titularraren itzalean
Kafearen kultura falta
Kafea hartzeko ohitura badugu, baina kafearen kultura falta zaigu
Euskadi Irratia
"Kaka zaharra da edaten dugun kafea". El Pais egunkariak Marisa Baqué kafe adituari eginiko elkarrizketatik eta izenburu horretatik abiatuta solastu gara hartzen dugun kafearen kalitateaz. Zerri begiratu behar diogu kafe bat hartzen dugunean eta nola hartu behar dugu kafea?
-
Kafearen kulturaz, kalitateaz eta aukerez hitz egin dugu Euskadi Irratiko Faktorian.
13:09 min
Maria Baqué kafe aditu eta dastatzaile profetsionalak azaldu dizkigu bere adierazpen horiek. Ismene Moreno Barista profetsional sarituak eta Gasteizko Iparla kafetegiko jabeak eman dizkigu kafearen zaporeari buruzko argibideak. Amaia Bengoetxea kafe ekoizleak, Akeita kafetegiko arduradunak azaldu digu kalitatezko kafea lortzeko prozedura. Aritz Aranorekin ( Deustuko Unibertsitateko irakaslea, kafe dastatzaile profetsionala, Kolonbian kafe berezien sektorean lanean ibilia) eratu dugu kafea prestatu, zerbitzatu eta hartzeko Autogida azkarra.
Titularren itzalean ezkutatzen diren arima, historia eta testigantzak ekartzen dizkigu argitara Aritz Agirrek astero Euskadi Irratiko "Faktoria"n.