Itxi

Faktoria

Sukaldarien Liga

Maria Amundarain:"Sukalde profesional batean baino presio handiagoa sentitu nuen telebista saioan"

Ainhoa Urretabizkaia|EITB Media

Sukaldari zumaiarrak irabazi du ETB 1eko "Sukaldarien Liga" lehen saioa, eta, beraz, pantailen aurrean bizitako esperientziaz eta gaur egun Arzak jatetxean duen lanaz jardun gara Maria Amundarainekin.

  • Maria Amundarain

    Maria Amundarain

    26:17 min
imagen player
imagen player
imagen player

Txikitatik izan du sukalderako zaletasuna Maria Amundarainek, eta, gaur egun, sukaldaria da; zehazki Arzak jatetxeko partida burua da. Donostiako jatetxe entzutetsuan hartutako oporrak baliatu ditu "Sukaldarien Liga" saioan parte hartzeko, eta lehen edizioa berak irabazi du. Telebistako esperientzia intentsitate altukoa izan dela aitortu du, eta deboraren kudeaketan hobetzen lagundu diola. Hori jakinda, Arzak jatetxeko sukaldaria den Igor Zalakaini, Mariari erronka txiki bat proposatzeko eskatu diogu, eta ezkontzea ia ezinezkoa diruditen hiru osagai plater batean jartzea eskatu diogu; olagarroa, txokolatea eta limoia. Lortu ote du goi mailako plater bat osatzea?