Beste kirolak

EHF-REN EUROPA LIGA

Bidasoa Irunek final-zortzirenetan egoteko aurrerapausoa eman du, Tatran Presovi irabazita (33-24)

Irungo taldea nagusi izan da hasieratik amaieraraino, eta garaipen garrantzitsua erdietsi du Artalekun, multzoen faseko zazpigarren jardunaldiko norgehiagokan.

4:16
Bidasoa Irun

Bidasoa Irunek irabazi egin dio Tatran Presovi (33-24) EHFren Europa Ligako multzoen faseko zazpigarren jardunaldiko partida, eta bideratuta utzi du final-zortzirenetarako sailkapena.

Norgehiagokako lehen gola etxeko taldeak sartu du, baina bisitarien erantzuna azkarra izan da (1-1). Ondoren, bi goleko errenta lortu du Bidasoak (3-1), baina Tatran Presovek neurketa berdindu du (3-3), eta aurretik jarri da markagailuan (4-5). Orduan hasi da Irungo taldea nagusitzen, eta berriro berdindu ostean (8-8), hautsi egin du norgehiagoka, atsedenaldira bost goleko abantailarekin iritsita (16-11).

Bigarren zatiaren hasieran, Bidasoa Irunek errenta handitu du, hiru gol jarraian sartuta (19-11). Defentsan ere sendo aritu da euskal taldea, eta ez dio utzi aurkariari eroso jokatzen. Bidasoa Irunek hamar goleko abantaila erdietsi du bigarren zatiko hamargarren minutuan (23-13).

Eroso ibili da Irungo taldea, eta hamabi goleko errenta ere izan du, baina partidaren amaierarako bederatzi minutu falta zirenean, zortzi golera murriztu du desabantaila Tatran Presovek (28-20). Ia bi minutu geroago, Mujikak sartutako golak (29-20) lasaitasuna eman dio Bidasoari.

Azken txanpan, Bidasoa Irun nagusi izan da berriro, eta garaipenak ez dio ihes egin Gipuzkoako taldeari (33-24).

33.- Bidasoa Irun: Sierra (1), Cavero (5, 1 penaltiz), Rodríguez (5), Da Silva (-), Tesoriere (-), Garcia (5) eta Fernandez (3) –hasierako taldea-; Ugarte (-), Zabala (2), Furundarena (1), Odriozola (4), Aginagalde (-), Múgica (5), Nieto (2), Urruzola (-) eta Ledo.

24.- Tatran Presov: Colodeti, Rabek (6, 1 penaltiz), Santos (2), Pacheco (2), Linhares (3), Kasatkin (2) eta Lopez (4, 2 penaltiz) –hasierako taldea-; Recicar (1), Tsarapkin (-), Davidovic (1), Antl (1), Fenar (2) eta Leben.

Emaitza (bost minututik bost minutura): 1-1, 4-4, 7-6, 8-8, 13-9 eta 16-11 (atsedenaldia); 19-12, 22-13, 27-14, 28-18, 30-21 eta 33-24 (amaiera).

Epaileak: Cacador eta Nicolau (Portugal). Bi minutuz kanporatu dituzte Garcia eta Zabala Bidasoa Irungo jokalariak, eta Santos, Recicar, Rabek, Tsarapkin eta Colodeti Tatran Presovekoak.