Beste kirolak

EUROPA LIGA

Bidasoak Pelister jipoitu du Artalekun (32-20)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Neurketako lehen minutuak parekatuak izan dira, baina lehen ordu laurdena igarota Jacobo Cuetararen taldea abantaila hartzen hasi da.

• Bidasoako jokalariak garaipena ospatzen

Bidasoako jokalariak garaipena ospatzen. Argazkia: EFE

Bidasoa-Irunek aise irabazi dio astearte honetan Eurofarm Pelister Mazedoniako taldeari (32-20), denboraldi honetan Europan hirugarren postua lortzeko borrokan aurkari zuzena dena.

Gol-trukea izan zen nagusi lehen zatiaren hasieran. Etxekoek gol aukera handiak aurkitzen zituzten Jon Azkue lemazain zutela eta Mazedoniako taldeak euskarrira jotzen zuen, ia aukera guztietan arrakastaz.

Bidasoak ordu laurdenera eman zuen lehen abisua. Erritmo bizia zen nagusi eta Mitic serbiarraren gol bikain batek errenta hiru goletan jarri zuen (10-7). Ondorioz, hutsartea eskatu behar izan zuen kanpoko entrenatzaileak, baina euskaldunak prest zeuden lehen laurdenean hiru kanporaketa kudeatu behar izan zituzten arren, atsedenaldirako bost izan ziren.

Gipuzkoarrek erasoan sobera moldatzen ari ziren, baina atzean zerbait falta zitzaien, eta hori aprobetxatzen zuen Pelisterrek markagailuan asko ez atzeratzeko, erasoko sei metroak helburu bakartzat hartuta. Baliabide horrek gutxi balioko zion, Irungo taldeak azeleragailua zapaldu baitzuen lehen zatiko azken txanpan.

Ander Ugarte piboteak, denboraldiko partidarik onenean, eta Asier Nietok, Esapiniako Selekziotik gero eta gertuago dagoenak, mazedoniarrak gauzaez utzi dituzte aldageletara zortzi goleko desabantailarekin joateko, birtualki behin betiko aldea erakusten zutenak.

Artalekura joan ziren zaleek espero zuten bigarren zatian berdin jarraitzea; hala ere, Bidasoa deskonexioan sartu zen eta sei minutu eman zituen golik sartu gabe. Hori ez zen oztopo izan distantziak mantentzeko, Mehdi tunisiarrak erantzuten baitzuen atean eta Eurofarmek golak besterik ez baitzituen lortzen denbora horretan.

Jacobo Cuetararen hutsarte batek konponduko zituen gauzak, defentsak sendo jarraitu zuen, eta bere taldeak aurrean asmatzen jarraitu zuen, horiek amaiera lasaia izan zuten, zazpi jokalarirekin saiatu zen arerioaren aurrean, arrakastarik gabe, final-zortzirenetarako bidea libre utziz.

30 - Bidasoa- Irun: Mehdi (Landa), Zabala (2), Asier Nieto (4), Mitic (5), Aginagalde (2), Cavero (5, 3 penaltiz), Azkue (4), Matheus Da Silva, Víctor Rodríguez (1), Tesoriere, Dariel García (2), Furundarena, Gorka Nieto (1), Mujika, Ugarte (6).

22 - Eurofarm Pelister: Lesjak (Kizikj), Atanasijevikj (1), Davyes, Gjorgobski, Henneberg (4, 2 de pen.), Hosni, Kosteki (1), Kukoski, Kuzmonovski, Madzovski, Ojleski (1), Peshevski (4, 2 penaltiz), Radovic (2), Tankoski (5), Vasilev (2).

Markagailuak bost minuturo: 3-2; 6-5; 9-7; 13-9; 15-10; 20-12- atsedenaldia- 20-13; 22-14; 24-14; 26-15; 28-18; 32-20.

Epaileak: Karim Gasmi eta Raouf Gasmi (Frantzia). Mitic, Da Silva, Tesoriere (2), Zabala, Ojleski eta Kosteki kanporatu dituzte.