Beste kirolak

EUROPA LIGA

Bidasoak puntu bat lortu du Mazedonian hirugarren postuan mantentzeko (29-29)

AGENTZIA | EITB MEDIA

Jacobo Cuetarak zuzendutako mutilek ezin izan dute garaipena lortu puntu batuketak zapore ona uzten duen partida zailean.

• Bidasoako jokalariak hutsarte batean

Bidasoako jokalariak hutsarte batean. Irudia: EITB Media

Bidasoa-Irunek puntu bat eskuratu zuen Mazedoniako Eurofarm Pelisterren kantxan, Europako Ligako hirugarren postua sendotzeko, azken segundoetan irabazi ahal izan zuen partida gogor baten ondoren.

Bidasoak alde batera utzi zuen bere defentsa 5:1era aurreratzea, aurreko astean Irunen jokatutako joaneko partidan sekulako irabaziak eman zizkion baliabidea, eta etxekoek Irungo harresiaren biguntasuna aprobetxatu zuten Jakuben atea birrintzeko Hosni tunisiarraren eta Hennebergenen jaurtiketekin.

Eurofarm nagusi izan zen horrela markagailuan, nahiz eta horiak beti gertu egon Jon Azkue eta Asier Nieto bere taldea zuzentzen hasi zirenean, baina 10-10ekoarekin Dariel Garciaren eta Furundarenaren kanporatze bikoitz batek abantaila izugarria eman zien etxekoei, bi minututan hiru gol gora joan baitziren eta Jacobo Cuetara partida gelditzera behartu baitzuten.

Hasieran ez zuen eraginik izan etenaldiak; izan ere, normazedoniarrak, Hosni erasoan bikain zegoela, markagailuan urrundu ziren Bidasoaren defentsa txikiagotzen ari zen aldi berean. Hala ere, azken minutuetan hobera egin zuen, Asier Nietoren bozina gainean hamar metroko jaurtiketa batekin desabantaila gol batean uzteraino.

Bigarren zatiaren hasieran, markagailua kontrolpean zutela, zuhurtziaz jokatu zuten biek ala biek. Bidasoak aurrera egin zuen arlo guztietan, eta Da Silvaren eta Ugarteren golekin markagailuan agintzen hasi zen (22-24).

Horrela eman zioten hasiera beste partida bati, Irungoek agintzen zutena, baina ez zuten lortzen Hosni geldiaraztea, zeinak aldeak txikiagotzen zituen eta amaiera frenetiko bati bidea ireki zion, non garaipena edonora eror zitekeen.

Bidasoak azken jabetzaz gozatu zuen markagailuan 29-29koarekin eta aurretik hogei segundo zituztela. Asier Nietok azken jaurtiketa egin zuen, baina Normacedoniako defentsak bikain blokatu zuen. Irungo taldeari aho-zapore ona utzi zion puntu banaketak.

29- Eurofarm Pelister: Kizikj (Lesjak), Atanasijevikj, Davyes, Henneberg (4, 1 pen.), Hosni (8), Kukoski, Kuzmonovski, Madzovski, Ojleski (2), Radovic (1), Tankoski (7), Vasilev (3), Peshesvski (2) Kosteski (2), Stoilevski (2)

29.- Bidasoa-Irun: Jakub (Mehdi), Zabala (1), Asier Nieto (6), Mitic (3), Aginagalde, Cavero (1 de pen.), Azkue (5), Matheus Da Silva (1), Víctor Rodríguez (1), Tesoriere, Dariel García (2), Furundarena (1), Gorka Nieto (3, 1 pen.), Gey (1), Ugarte (4).

Epaileak: Vujicic eta Ivanovic (Montenegro). Tesoriere deskalifikatu zuten hiru bazterketengatik (37. min). Kukoski, Vasilev, Radovic, Atanasijevikj, Davyes, Gey, Dariel García eta Matheus Da Silva baztertu zituzten.

Markagailua bost minuturo: 5-4; 7-6; 10-9; 14-11; 16-12; 17-16 -atsedenaldia- 18; 17; 21-21; 22-24; 25-26; 27-27; 29-29.