Beste kirolak

Eski alpinoa

Aingeru Garay eta June Garitano euskal eskiatzaileak, Espainiako txapeldunak erraldoian

Juan del Campok eta Arrieta Rodriguezek, halaber, zilarrezko eta brontzezko dominak lortu dituzte, hurrenez hurren, eski alpinoko Espainiako erraldoi txapelketan, asteazkenean, Baqueira Bereten.

• Aingeru Garay, artxiboko irudian. Argazkia: EFE.

Aingeru Garay, artxiboko irudian. Argazkia: EFE.

Aingeru Garay eta June Garitano euskal eskiatzaileak eski alpinoko erraldoiko Espainiako txapeldunak dira, asteazkenean Baqueira Bereten egindako proban modalitate horretako txapelketa irabazita. Gainera, Juan del Campo eta Arrieta Rodriguez euskal eskiatzaileek zilarrezko eta brontzezko dominak lortu dituzte, hurrenez hurren, txapelketan.

Testuinguru horretan, emakumezkoen txapelketan, June Garitano urretxuarrak, lehen ekitaldian nagusi izan ostean, bi minutu eta 56 ehuneneko denbora markatuz irabazi du. Nuria Pau sailkatu da bigarren, Garitanok baino segundo bat eta hogei ehunen gehiago erabilita, eta Mathilde Huot kanadiarrak amaitu du hirugarren postuan; hortaz, Espainiako Txapelketako brontzezko domina Arrieta Rodriguez donostiarrak eskuratu du, lasterketan laugarren postua erdietsita (Garitanok baino segundo bat eta 68 ehunen gehiago behar izan ditu).

Emakumezkoen proban, Aingeru Garayk ere lehen ekitaldia irabazi du, eta behin betiko bere denbora minutu bat, 53 segundo eta 46 ehunenekoa izan da. Juan del Campo bilbotarrak 86 ehunen gehiago baliatu ditu proba amaitzeko, eta zilarrezko domina lortu du.