Beste kirolak

ERREGINAREN KOPA

Bera Bera, Erreginaren Kopako finalera Guardes garaitu ondoren (25-23)

I. G. | EITB MEDIA

Donostiarrak galiziarrak baino gehiago izan dira partida osoan zehar eta Granollersen aurka jokatuko dute txapelketako finala.

• Bera Bera 25-23 Atletico Guardes

Bera Bera 25-23 Atletico Guardes. Argazkia: @BalonmaBeraBera

Super Amara Bera Berak Erreginaren Kopako finala jokatuko du, larunbat honetan Atletico Guardesen aurka garaipena lortu ondoren (25-23). Finala igande honetan jokatuko da, apirilaren 23an, eta Bera Bera Granollersen aurka lehiatuko da bertan, azken horiek Malaga garaitu ostean beste finalerdian (27-20).

Donostiarrek jokoa menperatzen hasi dute partida, hein handi batean Maddi Aalla atezainaren jardun paregabeari esker, aurkarien lehen lau jaurtiketak gelditu baititu, bere taldeari markagailuan aurrea hartzea ahalbidetuz (3-0).

Lehen 20 minutuetan Bera Berak jarri du erritmoa. Guardesek kolpeak itzuli ditu, baina distantzia murriztea lortu gabe.

Baina lehen zatiko azken minutuetan dena aldatu da. Galiziarrek beste martxa bat sartu dute eta zailtasunetan jarri dituzte gipuzkoarrak, Guardes nagusitasuna irabazten zihoala ikusi dutenak atsedenaldira emaitza oso murriztuarekin iritsiz (11-9).

Horrez gain, Shula Gavilan pibota lesionatu egin da bigarren zatia hasi bezain laster eta zelaia utzi behar izan du.

Hurrengo minutuetan golak txandaka sartzen joan dira. Bera Beraren gol bakoitza Guardesek itzuli du, bi goleko distantzia txikia mantenduz markagailuan.

Bukaerarako 10 minuturen faltan, galiziarrak are gehiago hurbildu dira markagailuan duelua emozioz bukatzeko diferentzia txikienarekin (21-20).

Donostiarrek gaizki pasatzen jakin dute beharrezkoa zenean, sendo mantendu dira esfortzu handia eskatu duen partida batean eta garaipena poltsikoratu dute berri ere Kopagatik borrokatzeko.