Lau t'erdikoa

22-16

Bigarren txapela irabazi du Joseba Ezkurdiak, aurreikuspenak hautsita

eitb.eus

Arbizuko pilotaria 22 eta 16 gailendu zaio Jokin Altuna faborito nagusiari, Navarra Arenan jokatutako final ikusgarrian.

1:32
Joseba Ezkurdia, 2019ko Lau t'erdiko txapelduna

Joseba Ezkurdiak bigarrenez jarraian irabazi du Lau t’erdiko txapela, Navarra Arenan Jokin Altunaren aurka jokatutako partidan.

Arbizukoa 22-16 nagusitu zaio Jokin Altuna iazko txapeldunordeari, eta partida goitik behera kontrolatu du, aurkariari estualdiak eraginez, bata bestearen atzetik.

Hala ere, finalean ez da faborito nagusirik egon lehen atsedenaldira arte. Altunak esperotako maila eman du lehen tantoetan, baina Ezkurdiak pilotari osoa dela erakutsi du.

Ezkurdiak alde batetik bestera ibili du amezketarra, eta horrek min handia egin dio Altunari, nahiz eta pilotari urdina faborito nagusi bezala agertu apustuetan.

Jokin Altunak korrika asko egin behar izan du Navarra Arenako kantxan Ezkurdiak jotako pilotei ondo erantzun ahal izateko. Nafarrak ederto aprobetxatu ditu Nafarroako pilotalekuko ezker paretako berezitasunak.

Pareta horren zimurtasunak abiadura berezia ematen die pilotei, eta hori behin eta berriz azpimarratu dute bi pilotariek finalaren atariko egunetan. Bien arabera, horrek zaildu egiten du tantoak salbatzea.

Ezkurdia sendo, amaiera arte

Bigarren atsedenaldira arte, Ezkurdia aurretik izan da markagailuan, lau tantoko aldearekin, Altunak pilotei erantzuteko izan dituen zailtasunei esker.

Amezketakoak, baina, ez du amore eman, eta partida ondo irakurrita, 16-15ekoa jarri du markagailuan. Hala ere, bigarren atsedenaldian, Arbizukoak aurretik jarraitu du, 18-16.

Hortik aurrerako tantoak gorriak izan dira, eta azkenean Ezkurdiak lortu du garaipena: 22-16. Bigarren txapela irabazi du nafarrak, iazko aurkari berberaren aurka.

Finaleko tanto guztiak:

0-1, 0-2, 0-3, 1-3, 2-3, 3-3, 4-3, 5-3, 6-3, 6-4, 6-5, 7-5, 7-6, 7-7, 7-8, 7-9, 7-10, 8-10, 9-10, 10-10, 11-10, 11-11, 11-12, 12-12, 13-12, 14-12, 15-12, 16-12, 16-13, 16-14, 16-15, 17-15, 18-16, 19-16, 20-16, 21-16, 22-16.