Bilbao Basketek jipoia jaso du Real Madrilen aurka

Dominionek 102-80 galdu eta playoff postuetatik at jarraitzen du.

• Real Madril-Bilbao Basket. Argazkia: EFE

Bilbao Basketek porrota jaso du Real Madrilen aurka. Argazkia: EFE

Dominion Bilbao Basketek 102-80 galdu du Real Madrilen aurka eta Endesa Ligako playoff postuetatik kanpo aurkitzen da talde bizkaitarra. Playoff postuetan dagoen Iberostar Teneriferekin (8. sailkapenean) eta 10. postua betetzen duen UCAM Murtziarekin berdinduta, hamahiruna garaipenekin.

Lehen laurden oso ona jokatu du Bilbao Basketek. Real Madril baino gehiago izan da, eta hiru puntuko abantaila eskuratu dute lehen laurdenaren amaieran (23-26). Bigarren laurdena oso parekatua izan da atsedenaldira iritsi baino bi minutu lehenagora arte. Une horretan Real Madrilek bere kalitatea azaldu du, eta bederatzi puntuko abantailarekin joan da aldageletara (54-45).

Atsedenalditik bueltan, etxeko taldearen nagusitasuna nabarmena izan da. Bilbao Basketek ez du aldeak murriztea lortu eta Real Madrilek atsedenaldia baino lehen eskuratutako errenta handitzea lortu du, hamaika punturaino (76-65). Azken laurdenean, Bilbao Basket saiatu da aldeak murrizten eta partidan sartzen, baina Real Madrilek ez du ezustekorik nahi izan. Azkenean, ez dio garaipenak ihes egin (102-80).

102 - Real Madril (23+31+22+26): Llull (13), Carroll (20), Maciulis (7), Reyes (14) eta Ayon (-) -hasierako bostekoa- , Lima (11), Rodriguez (8), Taylor (7), Doncic (12), Rivers (4) eta Hernangómez (6).

80 - Dominion Bilbao Basket (26+19+20+15): Hannah (7), Mumbrú (16), Dejan Todorovic (4), Hervelle (3) eta Begic (7) -hasierako bostekoa-, Bertans (20), Raúl López (5), Bogris (8), M. Todorovic (7), Suarez (3) eta Borg (-).

Epaileak: Antonio Conde, Miguel Angel Perez Niz eta Jordi Aliaga.