Itxi

Amarauna

Kalimotxoak 50 urte

Mikel Garaizabalek Kalimotxoa egiteko bere errezeta eman digu

Arantxa Arza | EITb Media

Kola freskagarria eta ardoa, baina zer proportziotan, zein edalontzitan, izotzarekin ala gabe... hori guztia azaldu du Mikel Garaizabal enologoak, kalimotxoaren 50. urteurrenean.

  • Bi kalimotxo kopa

    Bi kalimotxo kopa

    17:10 min
imagen player
imagen player
imagen player

Hauxe da Mikel Garaizabal enologoaen errezeta Kalimotxoa ondo egiteko: Konbiatuetarako kopa hartu, izotz trinko kosko pare bat, limoi edo lima azala, Arabako Errioxako urteko ardoa (% 60)  eta Kola freskagarria (% 40). Eguneko edozein momentutan hartzeko egokia, uda garaian freskatzeko.

Algortako festetan, orain 50 urte abuztuak 16 zituela 2.000 litro ardo ozpindu eta festetarako galera hura berreskuratu nahirik, Kola freskagarria nahastea ideatu zuten. Halaxe sortu zuten mundu osoan ezagun bihurtutako edaria.

Horrez gain, ardoarekin nahasteko beste aukera batzuk eman ditu.