Itxi

Amarauna

Elikagaiak

Amaia Agirre: "Intsektuen irinarekin egindako jakiek zapore goxoa dute"

Maria Agirre | EITb Media

Tenebrio molitor espezieko intsektu harrekin irina egin, eta horrekin jakiak egiten hasi dira Euskal Herrian. Berakatz-zopa, zein onddoen-zopa egin dituzte jada. Amaia Agirre, Ausolan kooperatibako Ikerketa eta Garapen departamenduko zuzendaria da.

  • Intsektuekin egindako jakiak egiten hasi dira

    Intsektuekin egindako jakiak egiten hasi dira

    8:39 min
imagen player
imagen player
imagen player

Intsektuekin egindako elikagaiak ate joka ari dira, izan ere, nutrizio aldetik aberatsak direla eta, pertsona nagusientzat interesgarriak izan daitezke.

FAOren arabera, munduko goseteari irtenbidea emateko baliagarriak izan daitezke intsektuak.

Ausolan
Ausolan

Ausolan

Ausolan

Ausolan