SUPERKOPA

Osasuna lehiakor batek porrot egin du Barçaren aurka Superkopan (2-0)

I. G. | EITB MEDIA

Gorritxoek partida ona egin dute, baina Lewandowskik eta Lamine Yamalek sartutako golei esker Kataluniako taldeak lortu du finalerako txartela.

• Osasunako jokalariak, lehen golean. Argazkia: EFE

Osasunako jokalariak, lehen golean. Argazkia: EFE

Osasunak 2-0 galdu du Bartzelonaren aurka ostegun honetan Saudi Arabiako Al-Awwal futbol-zelaian jokatu den Espainiako Superkopako finalerdian. Gorritxoek partida ona egin dute, baina Lewandowskik eta Lamine Yamalek sartutako golei esker Kataluniako taldeak lortu du finalerako txartela.

Bartzelona baloiaren jabe izaten hasi da, eta denbora gutxi behar izan du lehen abisua emateko, kornerretik, Christensenen bolea baten bidez. Baina Herrerak ondo atera ditu ukabilak gelditzeko

Osasunak azkar erantzun du Budimirrek amaitu ezin izan duen Arnaizen aurkako jokaldi azkar batekin. Aresok ere saiakera egin du, baina bere jaurtiketa zutoinetik gertu joan da kanpora, aurkari batean jo ondoren.

Kataluniako taldeak baloiaren jabe izaten jarraitu du Osasuna gogor baten aurrean, bere arean azazkalekin eta hortzekin defendatuz aritu dena inori pasatzen utzi gabe, kontraeraso baten aukeraren zain.

Lehen zatia bukatzetik gertu, gorritxoek abagune argia izan dute, berriro ere Budimirren oinetan, Aresoren pasea jaso eta atezainaren aurka aurrez aurre geratu ostean, baina Peñak ondo estali dio jaurtiketa.

Bigarren zatiak gidoi berarekin jarraitu du eta 59. minutuan Barçaren gola iritsi da. Arnaizek baloia galdu du gorritxoek falta eskatu duten jokaldi batean. Baina epaileak ez du ezer adierazi eta Lewandowskik aurretik jarri du bere taldea (1-0).

Jasotako gol gorrekin, Jagoba Arrasateren taldeari estrategia aldatzea egokitu zaio, eta aurrerapauso bat ematea berdinketaren bila. Horrek, aldi berean, zuloak ireki ditu gorritxoen defentsan, eta hori aprobetxatu du Joao Felixek Herrera proban jartzeko.

Budimir protagonista izan da Nafarroako taldearen hurrengo abagunean, bakarrik egindako jokaldi bikain baten ostean. Osasunak borrokan jarraitu du amaierara arte, baina aurkariek aurkitu dute berriro gola, Lamine Yamalen eskutik (2-0), eta Bartzelonak jokatuko du finala Real Madrilen aurka, gorritxoek txapelketari agur esan diotelarik.

2 - Bartzelona: Iñaki Peña; Kounde, Araujo, Christensen, Balde; Frenkie de Jong, Gundogan, Sergi Roberto (Pedri, 61. min) ; Raphinha (Lamine Yamal, 42. min), Lewandowski eta Ferran Torres (Joao Felix, 61. min).

0 - Osasuna: Sergio Herrera; Areso, Juan Cruz (Kike Barja, 85. min), David Garcia, Catena, Ruben Peña (Mojica, 78. min); Iker Muñoz (Raul Garcia, 69. min); Aimar, Moi Gomez (Ruben Garcia, 85. min), Arnaiz (Moncayola, 69. min); eta Budimir.

Golak: 1-0: Lewandowski, 59. min. 2-0: Lamine Yamal (90+3. min).

Epailea: Muñiz Ruiz. Txartel horia atera die Catena, Iker Muñoz eta Arnaiz jokalariei.