Euro 2020, final-laurdenak

Danimarka finalerdietan da, Txekiari irabazi ostean (1-2)

L. E. A. | EITB MEDIA

Delaneyk eta Dolbergek aurreratu dituzte danimarkarrak lehen zatian. Bigarrenean, Schickek txekiarren gol bakarra egin du.

• Txekia - Danimarka, final-laurdenetako partida

Txekia - Danimarka, final-laurdenetako partida. Argazkia: Efe.

Danimarka Eurokopako finalerdietan sartu da Txekiar Errepublika 1-2 mendean hartuta. Danimarkarren bi golak lehen zatian iritsi dira eta, ondoren, ondo eutsi diete txekiarren saiakerei.

Thomas Delaneyk 5. minutuan egin du danimarkarren lehen gola, eta Kasper Dolbergek bigarrena, 42.ean. Txekiarrek aldea murriztea lortu dute Patrik Schickek 49. Minutuan egindako golari esker, baina ezin izan dute kanporaketa irauli.

Ondorioz, finalerdietarako txartela Danimarkak lortu du. Irabazleek Ingalaterra izango dute aurkari, asteazkeneko finalerdian.

1.- Txekiar Errepublika: Vaclík; Coufal, Celustka (Brabec, 65. min), Kalas, Boril; Holes (Jankto, 46. min), Soucek; Masopust (Krmencik, 46. min), Barák, Sevcik  (Darida,  80. min); eta Schick (Vydra, 79. min).

2.- Danimarka: Schmeichel; Stryger (Wass, 71. min), Christensen (Andersen, 81. min), Kjaer, Vestergaard, Maehle; Hojbjerg, Delaney (Jensen, 81. min); Damsgaard (Norgaard, 60. min), Dolberg (Poulsen, 59. min) eta Braithwaite.

Golak: 0-1, 5. min: Delaney; 0-2, 42. min: Dolberg; 1-2: Schick, 49. min.