Hypermotion Liga

Amorebietak Alcorconen etxean berdindu du, azken ordu erdia jokalari bat gutxiagorekin jokatuta (1-1)

Agentziak | EITB MEDIA

Jandroren taldeak madrildarrek egindako gol goiztiarra berdintzea lortu du, baina bigarren zatian epaileak Bustinza kaleratu du, bi txartel hori aterata, eta azken minutuetan bizkaitarrek asko sufritu dute.

• Alcorcon-Amorebieta

Alcorcon-Amorebieta. Argazkia: LaLiga Hypermotion

Alcorconek eta Amorebietak bana egin dute Santo Domingon jokatutako partidan. Bi taldeak sailkapeneko beheko postuetan daude, eta mailari eustea dute helburu nagusi. Bizkaitarrak estu eta larri aritu dira azken 30 minutuetan emaitzari eusteko, jokalari bat gutxiagorekin aritu baitira epaileak Unai Bustinza kaleratu duenetik.

Alcorconen azken orduetan egindako euriak etenaldi bat izan du partida hasteko orduan, jokalarien zein zaleen zorionerako. Hotzak, baina, ez du etenik izan, eta zaleak neguko arropa kendu barik egon dira harmailetan.

Neurketa hasi eta berehala, madrildarrek lehen gola egin dute, 3. minutuan, Jacobo Gonzalezek egindako falta jaurtiketa batean. Baloia Jon Mikel Magunagoitiaren atearen ezkerreko aldetik sartu da.

Poztasunak gutxi iraun die Alcorconeko jokalari eta zaleei, Eneko Jauregik banakoa egin duelako 17. minutuan, Iago Lopezen hutsa aprobetxatuta. Lopezek bakar-bakarrik utzi du Jauregi, eta honek Erik Moranen erdiraketa errematatu du, bizkaitarren gola egiteko.

Aurretik, Josep Mierrek ere aukera izan du erremate gurutzatu batean, baina Jesus Ruizek baloia kornerrera urruntzea lortu du. Ruiz Alcorconeko jokalari onenetarikoa izan da, baloi luzeetan adi aritu da eta hankekin ere ez du hutsik egin.

Bigarren zatian, Amorebieta jokalari bat gutxiagorekin geratu da 60. minutuan, epaileak Unai Bustinzari bigarren txartel horia atera dionean. Ondorioz, defentsa bat galduta, urdinek euren egitura taktikoa egokitu behar izan dute.

Egoeraz baliatuta, Alcorconek partidaren agintea hartu du, hegaletatik jokaldi azkarrak eginez. Jandroren taldea, hala ere, ondo kokatu da zelaian, eta defentsan jardun dute buru-belarri, erasoari uko eginda.

Azken minutuetan, etxeko taldea jo eta ke aritu da erasoan, eta bigarren gola sartzear izan dira Artolak egindako burukada batean, baina Magunagoitiak baloia aldaratu du.

Berdinketa ez da inoren gustukoa izan: Amorebietak jaitsiera postuetan jarraitzen du, 31 punturekin, eta Alcorcon, 34rekin, postu horietatik kanpo dago, baina arriskuan.

1 - Alcorcon: Jesus Ruiz; Iago López (Artola, 87. min), Rivas, Chema (Castro, 46. min), Morillas; Victor Garcia, Javi Perez, Mosquera (Juanma, 81. min), Addai (Fede Vico, 61. min); Jacobo eta Chiki (Obieta, 61. min).

1 - Amorebieta: Magunagoitia; Bustinza, Etxeita, Josep Gaya; Alvaro Nuñez, Erik Moran (Yriarte, 68. min), Sibo, Jorge Mier; Dorrio (Carbonell, 86. min), Morcillo (Edwards, 77. min); eta Jauregi (Unzueta, 86. min).

Goles: 1-0, 3. min: Jacobo; 1-1, 17. min: Jauregi.

Epailea: Miguel Sesma Espinosa (Errioxako Batzordekoa). Txartel horia atera die Alcorconeko Rivas (6. min) eta Jacobo (80. min) jokalariei eta Amorebietako Gayari (27. min). Horrez gain, Jandro Amorebietako entrenatzaileari ere atera dio txartel horia (53. min), eta Unai Bustinza jokalaria kaleratu du, bi txartel hori aterata (4. eta 60. min).