Saskibaloia

Europako Txapelketa

Brizuelak eta Lopez-Arosteguik Frantziaren aurka jokatuko dute finala, Alemania mendean hartuta (91-96)

I. G. | EITB Media

Espainia laugarren urre kontinentalagatik lehiatuko da igandean Frantziaren aurka. Azken horrek 95-54 irabazi dio Poloniari beste finalerdian.

• Xabier López-Arostegui baloia saskiratzen

Xabier López-Arostegui baloia saskiratzen. Argazkia: EFE

Xabier Lopez-Aristegui eta Dario Brizuela euskal jokalariek Eurobasketeko finalerako txartela lortu dute ostiral honetan, Berlinen, Espainiako saskibaloi selekzioarekin Alemania mendean hartuta (91-96).

Talde nazionalak defentsako bertsiorik onena erakutsi du azken laurdenean, 20-31ko partzialarekin partida erabaki duenean.

Alemaniaren aurka Lorenzo Brown nabarmendu da, Lituaniaren aurkako final-zortzirenetan ere bera izan baitzen heroia, baina parte hartu duten hamaika jokalariek zeresana izan dute garaipenean.

Espainiak dena eman du lehen laurden ikusgarri batean. Hori bai, saskiratze-trukea izan da, eta talde bakoitzeko bi jokalaririk onenak bikain nabarmendu dira.

Espainia aurkaria defentsa on batekin geldiarazteko gai izan da lehen laurdenean, eta horri esker 6 puntuko aldea izan du, azken minutuan Dario Brizuelaren hiruko bati esker. Alemaniako taldeak erantzun egin du, beste hiruko batekin (24-27).

Bigarren laurdena hasi besterik ez eta Rudy Fernandezek bi hiruko jarraian sartu ditu bere taldeari arnasa emateko (24-33, 33. minutuan).

Hala ere, Alemaniak markagailua irauli du 14-0eko partziala kateatuz, geroago atsedenaldira abantailarekin iristeko (51-46).

Bigarren zatian, Espainiak 2-15eko partziala lortu du (57-61, 25. minutuan). Orduan, Alemaniak berriro estutu du defentsan, hirugarren laurdenaren amaieran aurretik amaitzeko (71-61).

Munduko txapelduna hobeto sartu da azken laurdenera, 6 minutu eta 27 segundora partida berdindu arte (77-77).

Alemaniak ez du amore eman hirukoekin, baina Espainiak hamazazpigarren domina jarraian ziurtatu du Europako Txapelketan, Juancho Hernangomezen matearekin azken segundoan garaipena sinatuz (91-96).

Igandean (20:30ean) Espainiak finala jokatuko du Frantziaren aurka, beste finalerdian Polonia mendean hartu baitu (95-54). Egun berean, Alemaniak eta Poloniak brontzezko domina irabazteko jokatuko dute.

91 - Alemania (24+27+20+20): Schroeder (30), Obst (15), Wagner (15), Theis (10), Voigtmann (2) -hasierako bostekoa-, Giffey (-), Lo (9), Thiemann (6), Weiler-Babb (4), Wohlafrart-Bottermann (-).

96 - Espainia (27+19+19+31): Brown (29), Jaime Fernandez (-), Lopez-Arostegui (7), Pradilla (4), Willy Hernangomez (16) -hasierako bostekoa-, Brizuela (5), Alberto Diaz (10), R. Fernandez (6), Garuba (4), Juancho Hernangomez (13) y Sebas Saiz (2).

Epaileak: Ademir Zurapovic (Bosnia Herzegovina), Boris Krejic (Eslovenia) eta Kerem Baki (Turkia). Kaleratuak: Alberto Diaz (40. min).