Saskibaloia

SUPERTXAPELDUNAK

Spar Girona, Superkopako txapeldun Valentziaren aurka (70-65)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Rebekah Gardner erabakigarria izan zen txapelketan, 13 puntu sartu zituen horietatik 5, azken minutuan.

• Spar Girona

Spar Gironako kideak garaikurrarekin. Argazkia: EFE

Spar Gironak bere hirugarren saskibaloiko emakumezkoen Superkopa irabazi du igande honetan Valentzia Basket garaituta. Hamabost puntu gora egin, eta aurretik jarri da Valentziako taldea, baina azken minutuan ez zituen Rebekah Gardnerrek talde katalanari emandako puntuak izan. Azken segundoetan erabakigarria izan zen. Bernat Canutek bere palmaresa estreinatu du entrenatzaile gisa.

Katalanak nagusi izan dira partiduan Ouviña martxan jarri den arte. Orduan, valentziarrak markagailuan hurbildu dira atsedenaldia baino lehen (37-32).

Atsedenaldiaren ostean, Valentziak markagailua iraultzea lortu du: 41-42, 10-31ko partzialarekin. Finala dena erabakitzeke zegoela iritsi da azken laurdenera (53-53, 30. min).

Rebekah Gardnerrek azken minutuan eman dio garaipena Gironari, 'Bi gehi bat'eko batekin eta gerora sartutako beste bi jaurtiketa librerekin. Gironak denboraldiko lehen titulua irabazi du.

Araski, finalerdietan kanporatua

Araskik, bestalde, finalaurrekoetan anfitrioi bezala parte hartu zuen txapelketatik kanporatua izan zen, txapelketako irabazleen aurka. Made Urietaren neskek lehen aldiz parte hartu zuten txapelketa honetan, baina ezin izan zuten ezustekoa eman, nahiz eta gogor borrokatu finalera iristeko.

70 - Spar Girona (22+15+16+17): loreak (12), Araujo (7), Drammeh (2), Labuckiene (8), Gardner (13) -hasierako bostekoa- Cornelius (3), Murphy (15), Tolo (6), Bradford (2) eta Etxarri (2).

65 - Valentzia Basket (15+19+21+12): Ouviña (5), Salvadores (8), Casas (8), Cox (6), Carrera (18) -hasierako bostekoa- Christinaki (-), Romero (7), Lamana (3), Gülich (7) eta Fam (3).

Epaileak: De Lucas, Rial eta Sanchez. Tolo (Spar Girona) kanporatu dute faltengatik.