Saskibaloia

GURPILDUN AULKIKO SASKIBALOIA

Bidaideakek Millennium garaitu du eta Eurocup 1eko finala jokatuko du (74-51)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Bilbotarrak nagusi izan dira finalerdian eta Italiako Santo Stefano Sporten aurka neurtuko dituzte indarrak titulua eskuratzeko.

• Bidaideak, finalerako sailkatuta

Bidaideak, finalerako sailkatuta. Argazkia: @BilbaoBSR

Bidaideak Bilbao BSR taldea Eurocup 1eko finalera sailkatu da larunbat honetan, historian hirugarren aldiz, Cantun (Italia) jokatzen ari den gurpildun aulkiko saskibaloiko txapelketan, Padova Millenniumi 74-51 irabazita finalerdian, hasieratik bukaerara nagusi izan den partidan.

Neurketako lehen bost minutuak oso parekatuak izan dira, baina hortik aurrera bilbotarrek aurrea hartu dute lehen abantaila sortu eta partidaren erritmoa ezartzeko (11-6). Italiarrak aldeak murrizten saiatu dira, baina Bidaideak indartsu mantendu da eta lehen laurdena agintzen amaitu du (18-12).

Bigarren laurdenean euskaldunek euren nagusitasuna inposatu dute, Millenniumek falten bidez puntuak banan-banan lortu dituen bitartean, eta aldea 10 puntura igo da hiru minutura. Gidoia ez da aldatu eta abantaila berarekin joan dira atsedenaldira (39-29).

Itzuleran markagailuko aldea handitu baino ez da egin. Bidaideak aise saskiratzen ari zen eta hirugarren laurdena ixtean hanka bat finalean zuela ikusi du bere burua (53-43).

Azken laurdena partidaren nondik norakoen isla izan da, bilbotarren aldeko 23 puntuko distantziara ere iritsi da (72-51) eta Bidaideak garaipena lortu du. Hortaz, igande honetan, apirilak 30, jokatuko du finala, 12:15ean.