'Km0' filosofian oinarritutako gastronomia saioa | Txoriene Jaionerekin eta Zigorrekin EITB

Txoriene

10:00

Txoriene

Gastronomia

Errenteriako Gaztelu Ostatua, aste honetako 'Txoriene'n

EITB

Errenteriako Gaztelu Ostatuko Haritz Ertzibengoa sukaldariak bere jatetxean dastatu daitezkeen platerak prestatuko ditu 'Txoriene'n.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • telegram
  • Bidali

Errenteriako Gaztelu Ostatua jatetxeko Haritz Ertzibengoa sukaldaria izango dugu aste honetan "Txoriene" saioan. Oarsoaldeko gastronomia eta Kataluniakoa landuko ditu sukaldariak, lurralde bakoitzeko produktu eta teknikak gurekin konpartituz.

Gaztelu Ostatua Errenteriako alde zaharrean dago. Historia luzea duen eraikina da Gaztelu Ostatukoa, jatetxea izan aurretik ukuilua, harategia eta taberna izan baita lokal hau. Ertzibengoa Gaztelumendi familiak 1988an eskuratu zuen, eta Gaztelumendi abizenetik dator jatetxearen izena.

Haritz Ertzibengoa eskarmentu handiko sukaldaria da, Arzakekin praktikak eginikoa eta Katalunian 6 urtez sukaldari moduan lanean egondakoa. Urte horietan ikasitakoa bere sukaldaritzaren bitartez konpartitzen saiatzen da egiten duen plater bakoitzean. Saioan prestatuko dituen plateren artean, hegaluze milorria piperradarekin, basmati arroza barazkiekin eta krema katalana egongo dira.

Hori guztia, astelehenetik ostiralera, 13:30etik aurrera, ETB1en.

Iruzkinak

  • Publizitatea
    logo eitb nahieran
    Publizitatea
    Floorren arauak Ezarrita dagoenaren aurkako arauak ezartzen Floorren arauak
    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa
    Publizitatea
    Publizitatea

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena