Baipasa
Errezetak
Gehiegikeriaz betetako Gabonetako otorduei aurre egiteko gomendioak
On Ekin zentroko Andrea Larrea nutrizionistak hainbat trikimailu erakutsi digu ahalik eta osasuntsuen jateko. Hiru errezeta ere proposatu dizkigu.
-
Gabonetako otordua
16:10 min
Urtezahar gaueko afarirako eta Urteberri eguneko bazkarirako (eta hurrengo egunetarako) hainbat trikimailu eman ditu On Ekin zentroko Andrea Larrea nutrizionistak "Baipasa"n:
-Gosea eta jateko gogoa bereiztu. Ohi baino kopuru altuagoak kontsumitu ditugu aurreko egunetan eta gorputza ohitu egiten da.
-Frutari protagonismoa eman. Goiz/Arratsalde erdian jateko aukera bikaina. Gainera, gose/jateko gogoa bereizteko oso erabilgarria.
-Gozoa: Gozozaleentzat bereziki, Gabonetako gozo tradizionalak ez badituzte kontsumitu nahi egun hauetan, gorde eta bistara ez izan. Gozo osasuntsuak izan eskura gozoa jateko gogoa izanez gero.
-Otordu nagusietan barazkiak protagonista izateko.
-Lekaleei protagonismoa eman. Orokorrean, animali jatorriko produktu dezente kontsumitzen direnez aurreko egunetan lekaleekin osatu ahal ditugu gure platerrak.
-Aktibo mantentzen lagunduko dizuten planak egin edo kirol errutinak mantendu.
Hiru errezeta ere ekarri dizkigu Gabonetarako edo beste edozein egunerako aproposak izan daitezkeena:
-Entsalada laranja eta urdaiazpikoarekin.
-Poke bowl lekaleekin.
-Jogurta granada eta txokolate beltzarekin.