Itxi

Baipasa

Errezetak

Gehiegikeriaz betetako Gabonetako otorduei aurre egiteko gomendioak

On Ekin zentroko Andrea Larrea nutrizionistak hainbat trikimailu erakutsi digu ahalik eta osasuntsuen jateko. Hiru errezeta ere proposatu dizkigu.

  • Gabonetako otordua

    Gabonetako otordua

    16:10 min
imagen player
imagen player
imagen player

Urtezahar gaueko afarirako eta Urteberri eguneko bazkarirako (eta hurrengo egunetarako) hainbat trikimailu eman ditu On Ekin zentroko Andrea Larrea nutrizionistak "Baipasa"n:

-Gosea eta jateko gogoa bereiztu. Ohi baino kopuru altuagoak kontsumitu ditugu aurreko egunetan eta gorputza ohitu egiten da.
-Frutari protagonismoa eman. Goiz/Arratsalde erdian jateko aukera bikaina. Gainera, gose/jateko gogoa bereizteko oso erabilgarria.
-Gozoa: Gozozaleentzat bereziki, Gabonetako gozo tradizionalak ez badituzte kontsumitu nahi egun hauetan, gorde eta bistara ez izan. Gozo osasuntsuak izan eskura gozoa jateko gogoa izanez gero.
-Otordu nagusietan barazkiak protagonista izateko.
-Lekaleei protagonismoa eman. Orokorrean, animali jatorriko produktu dezente kontsumitzen direnez aurreko egunetan lekaleekin osatu ahal ditugu gure platerrak.   
-Aktibo mantentzen lagunduko dizuten planak egin edo kirol errutinak mantendu.
 

Hiru errezeta ere ekarri dizkigu Gabonetarako edo beste edozein egunerako aproposak izan daitezkeena:

-Entsalada laranja eta urdaiazpikoarekin.
-Poke bowl lekaleekin.
-Jogurta granada eta txokolate beltzarekin.