Itxi

Baipasa

UDAKO PIKNIKA

Hiru humus otarrera

ALOÑA BERAZA PEÑA | EITB Media

Piknik batean falta ezin diren mokadu errezak eta goxoak ekarri ditu Enara Parrak. Azenario humusa, erremolatxarena eta babarrun zuriarena.

  • Azenario humusa, erremolatxarena eta babarrun zuriaren humusa

    Azenario humusa, erremolatxarena eta babarrun zuriaren humusa

    13:09 min
imagen player
imagen player
imagen player

Humusa hiru eraratara prestatatu ditu Enara Parrak gaurko saioan: Azenario humusa, erremolatxarena, eta babarrun zuriarena. Sei pertsonentzat prestatutako errezeta da.

OSAGAIAK:

Azenario humusa:

- 200 g egositako txitxirio

- Egositako azenario txiki bat (45 g)

- Koilarakada bat tahini (sesamo pasta)

- Berakatz laurden bat

- Limoi erdiaren zukua

- Koilarakada erdi kumino hautsa

- Koilarakada erdi piperrauts

- 2 koilarakada oliba olio

- Gatza eta piperbeltza

 

Erremolatxa humusa:

- 200 g egositako txitxirio

- Egositako erremolatxa txiki bat (80 g)

- Koilarakada bat tahini

- Berakatz laurden bat

- Limoi erdiaren zukua

- Koilarakada erdi kumino hautsa

- 2 koilarakada oliba olio

- Gatza eta piperbeltza

 

Babarrun zuriekin:

- 200 g egositako babarrun zuriak

- Tipula erdi oso txiki moztuta

- Beratz erdi bat

- Koilarakada erdi kumino hautsa

- 2 koilarakada oliba olio

- Gatza eta piperbeltza

 

URRATSAK:

- Lehenengo, bi humusak egiteko osagai guztiak irabiagailu batean jarriko ditugu eta ondo nahastuko ditugu, nahasketa krematsu geratu arte. Ur pixka bat gehitu errazago nahasteko, pare bat koilarakada.

- Babarrun zuri humusa egiteko, lehenengo sartagian txiki batean tipula eta berakatza biguntzen jarriko ditugu olio eta gatz pixka batekin

- Su baxuan tipula karamelizatu arte, 10 bat minutuz

- Osagai guztiak irabiagailuan jarri eta nahastu. Ur pixka bat gehitu oso lodi geratzen bada

- 3 humusak ontzi txikietan gorde eta listo, piknikera eramateko prest.