Itxi

Faktoria

Estuasuneko sukaldaritzak

Poltsako patata frijituak erabilita hiru hornigai goxo proposatu dizkigu Iker Markinezek

Garazi Urdanpilleta | EITb Media

Patata zorroa zabaldu eta jan dezsakegu, baina Ormaiztegiko Kuko jatetxeko sukaldariak horiekin plater bat osatzeko errezeta bikainak ekarri dizkigu.

  • Patata frijituak

    Patata frijituak

    9:17 min
imagen player
imagen player
imagen player

Poltsako patatak besterik gabe jan daitezke, jakina, baina horiek erabilita goxoak presta daitezke, eta Iker Markinezek, Ormaiztegiko Kuko jatetxeko sukaldariak, "Faktoria"ra ekarri dizkigu hiru hornigai goxo prestatzeko proposamenak.

-Labeko erretiluan hirugihar xaflak, gainean patatak eta gainean hirugihar xaflak jarri. Labean txigortu, guraizeekin moztu, eta arrautza frijituekin batera jateko gratain goxo bat geratuko zaigu.

-Erretilu polit batean, patatak jarri, esnegainez estali, nahi izanez gero gazta pixka bat bota, eta labean sartu. 10 minutuz gratinatu, eta atera.

-Zorroa ireki, dozena bat patata mardul hartu. Diametro bereko xaflatan moztu kalabazina eta tomatea. Proventzako belarrak bota. 5 minutuz 200 gradutan labean sartu. Atera, eta milorri erako bat osatuko dugu: patata-kalabazina-tomatea, patata-kalabazina-tomatea, patata-kalabazina-tomatea. Hiru solairu osatzean, arrain batentzat hornigai kurruskari goxoa geldituko zaigu.