Alaves

SmartBank Liga

Alavesek Ponferradinari irabazi dio eta lidergoa berreskuratu du (3-1)

I. G. | EITB MEDIA

Miguel De la Fuenteren eta Luis Riojaren golek garaipena eman diote talde gasteiztarrari, eta SmartBank Ligako lidergoa berreskuratu du 18 punturekin.

• Luis Rioja baloi baten lehian

Luis Rioja baloi baten lehian. Argazkia: Alaves

Miguel De la Fuente eta Luis Rioja funtsezkoak izan dira Alavesek Ponferradinaren aurka lortutako garaipenean (3-1), zortzi jardunaldiren ostean SmartBank Ligako lidergoa berreskuratzeko.

Alaves - Ponferradina partidako laburpena (3-1)

Sevillako jokalaria goleko pase batekin, tanto batekin eta sarera joan den beste jaurtiketa batekin nabarmendu da, Arabako elastikoarekin izan duen lehia onenean.

Gasteiztarren 2-0ekoarekin ordu erdian, "Ponfe"k atsedenaldiaren atarian murriztu du distantzia, baina Alavesek ez du izaera galdu eta lasai bukatu du partida, 18 puntu eskuratuz Ligan.

Arabarrak Ponferradinaren baloi-irteerak mozten saiatu dira, lehen minututik bisitariak estutuz.

Jon Guridi presente egon da bere taldearen ekintza gehienetan, baina euskaldunen lanaren saria Luis Riojak lortu du, hamar minuturen buruan atean sartu den urrutiko jaurtiketa batekin.

Ponferradina saiatu da Alavesi eremu gehiago irabazten, baina ez dio utzi presioa egiteari eta denboraldi honetan hain ohikoak dituen kontraerasoetaz baliatu dira.

Arabako ezker hegala protagonismoa hartzen hasi da eta Luis Rioja berriro agertu da bigarren gola egiteko. Sevillako jokalariak atzeko lerroraino jo du ordu erdiko jokoan, eta baloia atzean jarri du Miguel De la Fuentek bultza zezan.

Atsedenaldia baino lehen, Jose Gomesen taldeak markagailuko distantzia murriztu du beste jokaldi geldi batean. Dani Ojedak baloi bat berreskuratu du gol bihurtzeko eta lehia estutzeko aldageletara joan aurretik.

Bisitariek berdinketa nahi zuten, euskaldunak 2-1ekoarekin konformatzen ez ziren bitartean eta Jon Guridi errenta handitzeko zorian egon da. Antzekoa izan da Jose Amok 58. minutuan Miguel de la Fuenteri errematea kentzeko egin duen ekintza.

Luis Riojaren txinparta batek tartea handitu du berriro. Arabarraren jaurtiketa bat Yuri de Souza urruntzen saiatu da, baina baloia bisitarien ate barrura sartu da bukaerarako 20 minutu falta zirenean.

Hirugarren golera arte ez zirudien Alavesek emaitza defendatzeko sufritu duenik, baina hirugarren golak partida Luis Garcia Plazaren mutilentzat jarri du.

3 - Alaves: Sivera; Duarte (Javi Lopez, 73. min), Maras, Abqar, Tenaglia; Salva Sevilla (Moya, 64. min), Benavidez; Rioja (Abdallahi, 90. min), Guridi, Alkain (Rober, 73. min) eta Miguel (Hara, 73. min).

1 - Ponferradina: Makaridze; Paris Adot, Amo, Pascanu, Lukaku; Nwakali, Sabit (Medina, 62. min), Erik Moran (Yuri, 46. min), Naranjo (Vallejo, 62. min), Ojeda eta Derik.

Golak: 1-0, 10. min: Rioja. 2-0, 30. min: Miguel. 2-1, 45+4. min: Ojeda. 3-1, 71. min: Yuri, bere atean.

Epailea: Mateo Busquets Ferrer. Txartel horia atera die Duarte (45. min), Adot (22. min), Nwakali (61. min) eta Pascanu (91. min) jokalariei.