Alaves

BERDINKETA

VARak salbatu du Alaves Santanderren (1-1)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Alavesek puntu bat lortu du Racingen aurka, Santanderreko taldeak 3 gol sartu ditu, baina VARak 2 baliogabetu ditu.

• Xeber Alkain

Xeber Alkain baloia gidatzen. Argazkia: @Alaves

Racingek eta Deportivo Alavesek berdinketa (1-1) sinatu dute Sardineron, baina VARa erabakigarria izan da; izan ere, talde kantabriarrari bi gol baliogabetu dizkio.

Racing - Alaves partidako laburpena (1-1)

Talde bisitariak minutu bat ere ez du behar izan lehen gol aukera sortzeko, baina Miguel de la Fuenteren errematea, area txikian markarik egin duena, desbideratuta joan da.

Alavesek jokoa kontrolatu du, eta, nagusitasun horri esker, Miquel Pareraren atea zelatatzen jardun dute, baina minutuek aurrera egin ahala, Racing askatzen joan da, eta, ia aurkariaren areara hurbildu diren lehen aldian, Arturo Molinak Siveraren aldaratze txar bat aprobetxatu du golean amaitu den bolea bikain bat egiteko.

1-0ekoak ez du asko aldatu norgehiagokako gidoia, Alavesek baloiaren jabetza izaten jarraitu du, baina ate aurrean asmatzea falta izan zaie; Rebbach gol-lerroan ez da baloia bultzatzeko gai izan.

Baina atsedenaldira iritsi aurretik, Miguel de la Fuentek orpoarekin Rebbachen jaurtiketa bat desbideratu, eta berdinketaren gola sartu du.

Bigarren zatian partida aldatu egin da, eta, hasi bezain laster, Racing berriro aurreratu da markagailuan Satrustegiren burukada batekin, baina, VARak talde kantabriarraren gola baliogabetu du.

Hori gutxi balitz bezala, 80. minutuan VARa berriro agertu da Santanderko Racingi beste gol bat baliogabetzeko, Arturo Molinak Siveraren ate barrura bidali duen baloi bat eskuarekin kontrolatu duela ulertuta.

Azken minutuetan, Racingek garaipenaren golaren bila jarraitu du, eta lortzear egon da Aldasororen guraizezko erremate batekin. Siverak kornerrera aldaratu du, baina etxekoek ezin izan dute berdinketa saihestu, eta markagailua banakoarekin geratu da.

1 - Racing Santander: Miquel Parera; Dani Fernandez, Pol Moreno, Ruben Alves, Satrustegui; Mboula (Camus, 77. min) 71), Fausto Tienza, Iñigo, Arturo Molina (Aldasoro, 71. min). 83. min), Iñigo Vicente (Dalisson, 83. min). 83); Alfon (Peque, 83. min) 71) .

1 - Deportivo Alaves: Sivera; Arroyo, Abqar, Maras (Laguardia, 71. min) (Guridi, 46. min), Javi Lopez; Rober (Guridi, 46. min). 71. min), Benavidez (Toni Moya, 71. min). (46. min), Salva Sevilla (Taichi, 46. min). 75. min), Alkain, Rebbach (Rioja, 75. min). 60); Miguel de la Fuente.

Golak: 1-0, Arturo Molina (23. min); 1-1, Miguel de la Fuente (40. min).

Epailea: Moreno Aragon. Txartel horiak atera dizkie Racingeko Iñigo Vicente eta Satrustegiri, eta Alaveseko Benavidez, Abqar eta Salva Sevillari. Txartel gorria atera dio Alaveseko Alkaini.