Alaves

SmartBank Liga

Riojak garaipenaren bidea erakutsi dio Alavesi (4-2)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Bere hiru golek, eta Alkainen laugarren batek, bosgarren garaipena jarraian eman diete gasteiztarrei.

• Alaveseko jokalariak gol bat ospatzen

Alaveseko jokalariak gol bat ospatzen. Argazkia: @Alaves

Luis Riojak hiru gol sartu ditu lehen zatian Alavesen garaipena ziurtatzeko Mendizorrotzan, eta Eivissa Smartbank Ligako sailkapenaren hondoan hondoratu du, bosgarren garaipena jarraian lortuz.

Alaves - Eivissa partidako laburpena

Balearren lehen abisuaren eta Antonio Siveraren esku-hartzearen ondoren, Gasteizko taldearen nagusitasuna iritsi da, eta partida ordu erdian bideratu dute.

11 minutura, Luis Riojak babazorroak aurreratu ditu Toni Moyaren defentsa-ekintza on bati amaiera emanez, baloia bisitarien atezainari gurutzatzeko eta markagailua irekitzeko (1-0).

Luis Garcia Plazaren taldeak ez du plana aldatu aurrea hartu ondoren eta bigarrena lortu du zorte apur batekin. Berriro ere Luis Rioja izan da protagonista, falta bat sartuz aurkariaren bi akatsen ondoren (2-0).

Dena alde zutela, andaluziarrak hirugarren gola lortu du penalti argi bat aprobetxatuta, partida ia erabakita utziz (3-0).

Hala ere, dena aldatu da atsedenaldiaren atarian. Diopek aldea murriztu du eta aldageletatik pasa ondoren Eivissa partidan sartu da Ekainek sarera bidali duen penalti batekin.

Penalti zorrotza izan da, VAReko monitorea kontsultatu ondoren 3-2koa adierazi duena.

Alavesek erantzun bikaina eman du aurkarien atera iritsita, baina lehia bestelakoa zen. 3-2koarekin eta bigarren zati osoa jokatzeko zegoenez, Balearrak animatu egin dira, arabarrei aurre eginez.

Horrek zalantza asko sortu dizkio etxeko taldeari, Mamadou Syllak 85. minutuan aurkariak txartel gorri bat jasotzea eragin duenean.

Luzapenean, eta bigarren kanporatze batekin, Alavesek hobeto egin dio aurre azken txanpari.

Marcos Mauro eta Carlos Benavidezen arteko liskar batek aldageletara bidali du Eivissako jokalaria. Azken jokaldietako batean Xeber Alkainek Alavesen bosgarren garaipena ziurtatu du gol batekin (4-2).

4 - Alaves: Sivera; Tenaglia, Abqar, Sedlar, Javi Lopez; Blanco (Benavídez, 83. min), Moya (Sevilla, 83. min); Rober (Guridi, 54. min), Luis Rioja, Jason (Alkain, 83. min) eta Villalibre (Sylla, 69. min).

2 - Eivissa: Fuzato; Joseda, Grillo, Martín (Javi Vazquez, 46. min), Escobar (Mauro, 46. min); Alarcon (Kaxe, 78. min), Appin (Bogusz, 46. min), Diop, Suleiman (Morante, 46. min); Herrera eta Ekain.

Golak: 1-0, 11. min: Rioja. 2-0, 23. min: Rioja. 3-0, 36. min: Rioja, penaltiz. 3-1, 41. min: Diop. 3-2, 51. min: Ekain, penaltiz. 4-2, 95. min: Alkain.

Epailea: Moreno Aragon. Grillo eta Mauro kanporatu ditu txartel gorriarekin. Bestalde, txartel horia atera die Rober, Abqar, Escobar, Martín eta Morante jokalariei.