Alaves

SMARTBANK LIGA

Alavesen joko ona saririk gabe geratu da Cartagenaren aurka (0-0)

I. G. | EITB MEDIA

Alavesek protagonismoarekin amaitu du, baloia bere esku zuela, baina ez du lortu Villalibre bisitarien arean botata zegoela bukatu den duelua ixtea.

• Alaves 0-0 Cartagena

Alaves 0-0 Cartagena. Argazkia: @Alaves

Alavesek Cartagenaren aurkako norgehiagokan agindu du larunbat honetan SmartBank Liga ko 29. jardunaldiko partidan, baina ez du partida itxi eta igoera zuzenean mantentzen duen puntu batekin konformatu behar izan da (0-0).

Alaves - Cartagena partidako laburpena

Talde gasteiztarra nagusitasunez sartu da partidan eta lehen pausoetatik erritmoa ezarri du iritsiera "lotsatiekin", baina Cartagenak etxekoen irteerari eutsi dio. Hamar minuturen buruan Mamadou Syllak urrutitik egindako jaurtiketa batek bakarrik behartu du Aaron hiru zutoinen arteko lehen baloia gelditzera.

Luis Garcia Plazaren mutilek ondo orekatu dituzte erasoko aukerak, baina azken metroetan ezin izan dute asmatu. Mamadou Syllak adi mantendu du bisitarien defentsa bere jokaldiekin.

Geldikako baloia izan da baliabiderik onena Cartagenarentzat lehen zatian, aukera gutxirekin eta jokoaren protagonista izan den Alavesekin, batez ere, Luis Riojarekin ezker hegaletik.

Ordura arteko aukerarik onena atsedenaldiaren ostean iritsi da. Alavesen lehen ekintzetan, Mamadou Syllak Jason Remeseiroren pasea jaso du baloia sareratzen saiatzeko, baina Aaronek geldiketa bikain bat egin du burukadari aurre egiteko.

Jon Guridik sorterik gabe probatu du aurrealdetik joan-etorriko hasiera batean, eta Cartagenak ere berea izan du, baina Antonio Sivera agertu da Ureñaren jaurtiketa urrun bat gelditzeko.

Atezain bisitariak etxekoen lehen gola eragotzi du 63. minutuan, Abdel Abqarren errematea geldituta, alboko falta baten ondoren.

Une horretatik aurrera, aulkiak mugitu arren, norgehiagokaren erritmoa jaitsi egin da, eta De Blasisen aukera batzuek bakarrik mantendu dute esna gasteiztarren defentsa. Xeber Alkainek aldaratze batean izan du bere aukera, baina bisitarien defentsak gola eragotzi du.

0 - Alaves: Sivera; Tenaglia, Abqar, Sedlar, Duarte; Blanco (Sevilla, 68. min), Moya (Benavidez, 84. min); Guridi (Rober, 68. min), Luis Rioja, Jason (Alkain, 58. min); eta Sylla (Villalibre, 58. min).

0 - Cartagena: Aaron; Ivan Martos, Datkovic, Kiko Olivas, Calero; Musto, De Blasis, Pepe (Rico, 67. min), Jairo (Jansson, 67. min), Ureña (Dario, 81. min); eta Borja Valle (Sadiku, 81. min).

Epailea: Garcia Verdura (Comite Catalan). Txartel horia atera die Abqar, Blanco, Datkovic eta Aaron jokalariei.