3-2, Baselen aurka

Athleticek porrota jaso du denboraldi-aurreko lehen partidan

A.B.

Zuri-gorriek 3-2 galdu dute Baselen aurka. Balenziagak txartel gorria ikusi du 30. minutuan, eta bat gutxiagorekin utzi du taldea. Sabin Merino eta Kike Sola izan dira Athleticeko golegileak.

1:01

Athleticek 3-2 galdu du Baselen aurka denboraldi-aurreko lehen partida. Lensen (Frantzia) jokatu da norgehiagoka, eta Ziganda entrenatzailea porrotarekin estreinatu da.

Zuri-gorrien hasierako hamaikakoa hauxe izan da: Herrerin; Lekue, Nuñez, Laporte, Balenziaga; Beñat, Vesga, Sabin Merino, Raul Garcia, Muniain eta Aduriz. Partida azkar jarri zaio maldan gora Athletici, Balenziagak penaltia egin eta txartel gorria ikusi baitu 30. minutuan. Delgadok ez du huts egin, eta 1-0ekoa sartu du Baselentzat. Jokalari bat gutxiagorekin ibili arren, Athleticek neurketa berdindu du, Sabin Merinok 39. minutuan sartutako golari esker (1-1).

Zigandak aldaketak egin ditu bigarren zatiari ekiteko, eta hamaikako hau atera du: Remiro; De Marcos, Etxeita, Boveda, Saborit; Rico, Iturraspe, Susaeta, Cordoba; eta Sola. Neurketaren 49. minutuan, Kike Solak 1-2koa sartu du, eta aurretik jarri du Athletic. Baselek, ordea, partida berdindu du (2-2) 60. minutuan, Van Wolfswinkelen golarekin. Azken txanpan, 84. minutuan, Pululuk bere taldeari garaipena eman dion gola sartu du (3-2).