Santander Liga

Rayok eta Athleticek berdindu egin dute atezainek agindu duten norgehiagokan (0-0)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Agirrezabala eta Dimitrievski izan dira partidako protagonistak, eta bi taldeetako batek ere ezin izan dio ihes egin dinamika txarrari.

• Nico Williams baloiaren lehian

Nico Williams baloiaren lehian. Argazkia: EFE

Stole Dimitrievski eta Julen Agirrezabala nagusitu dira igande honetan Rayo Vallecano eta Athletic Cluben arteko norgehiagokan, Vallecas futbol-zelaian. Talde batek ere ezin izan du dinamika txarretik ihes egin golik gabeko berdinketa batean, Nico Williamsek saihestu ahal izan duena, baina horren jaurtiketak langa jo du.

Rayo Vallecano – Athletic Club partidako laburpena

Intentsitate handiko lehia baten jabe argirik gabe, Athleticen asmoa garaipenaren bila irtetea zen. Hegaletatik arriskua sortzeko modua aurkitu du Lekueren igoerekin, Nico Williamsen kemenarekin eta Berenguerren agerpenekin. Guruzetak errematean asmatu izana falta izan zaio lehen zatian izan dituen bi aukeretan.

Etxekoen arrisku guztia Isik sortu du. Jaurtiketa desbideratu baten ondoren, estrategiako falta batean, Camelloren errematea zutoinaren ondo-ondotik atera da kanpora.

Isi bi areetan nabarmendu da, aurrealdean saiatu ostean, atzealdean Athleticen gola eragotzi baitu bere burua lurrera botata, Guruzetak lehen zutoinean orraztutako korner batean, Dimitrievskik partidako geldiketa egin aurretik.

Fran Garciaren ekina Alvaroren jaurtiketa batekin amaitu da, gurutzatuta, eta zutoinak bakarrik eragotzi du golaren saria jasotzea.

Bigarren zatian, galtzeko beldurra nagusitu da. Akats bat erabakigarria izan ahal zen, aprobetxatuz gero. Muminen opari bat alferrik galdu du Berenguerrek, baloia sarearen hegalera botata.

Iraolaren mutilek garaipenaren bila jo dute orduan, baina Trejok ez du jaurtiketa gurutzatua ondo bideratu.

Agirrezabalaren geldiketa erabakigarria izan da partida amaitzeko minutu falta zirenean, abilezia handia erakutsita, eskua gogor jarri baitu Raul de Tomasen orpoan jo duen Alvaroren jaurtiketa desbideratzeko. Zalantza gehiagorekin, urruneko jaurtiketa bat ere aldendu dio protagonista berari, eta azken aukera Nico Williamsek izan du, baina langak uxatu du horren jaurtiketa.

Lekue, lesionatuta, eta Sancet, kanporatuta, baja Bartzelonaren aurka

Iñigo Lekue eta Oihan Sancet baja ziurrak izango dira datorren iganderako, San Mamesen (21:00) FC Bartzelonaren aurka jokatuko duen neurketan. Lekuek kolpe bat jaso du, eta min egin du "eskuin izterreko muskulu zuzen femoralean"; hori dela eta, 76. minutuan, berdegunetik atera behar izan du. Sancetek txartel gorria ikusi du aurkari bati sarrera egin ondoren.

0 - Rayo Vallecano: Dimitrievski; Balliu, Mumin, Lejeune, Fran Garcia; Isi (Salvi, 88. min), Oscar Valentín (Pathe Ciss, 80. min), Comesaña, Alvaro García; Trejo (Unai Lopez, 80. min); eta Camello (Raul de Tomas, 66. min).

0 - Athletic Club: Agirrezabala; Lekue (De Marcos, 77. min), Vivian, Iñigo Martinez, Yuri; Dani Garcia (Vesga, 84. min), Zarraga; Nico Williams, Sancet, Berenguer (Iñaki Williams, 72. min); eta Guruzeta (Raul Garcia, 72. min).

Epailea: Mario Melero Lopez. Txartel horia atera dio Mumini eta gorria Sanceti.