34. jardunaldia

Athleticek jipoia hartu du Vila-realen etxean (5-1)

Agentziak | EITB Media

Alex Baenak eta Nicolas Jacksonek (bina gol) eta Paredesek, bere atean, egin dituzte etxekoen golak. Bilbotarren gol bakarra Sancetek egin du, penaltiz.

• Yuri eta Unai Simon, etsita, Vila-realen gol bat hartu ostean

Yuri eta Unai Simon, etsita, Vila-realen gol bat hartu ostean. Argazkia: Efe.

Athleticek zaplaztekoa hartu du Ligako 34. jardunaldian Vila-realen aurka Zeramikaren zelaian jokatutako partidan. Alex Baenak eta Nicolas Jacksonek aurretik jarri dute talde valentziarra, 2-0, eta lehen zatiaren amaieran, Sancetek, penaltiz, 2-1era murriztu du markagailuan aldea. Bigarren zatian, Nicolas Jacksonek, lehenengo, eta Paredesek, gero, bere atean, 4-1ekoa ezarri dute, eta Baenak, luzapenean, 5-1ekoa.

Vila-real - Athletic partidaren laburpena

Partidak erritmo bizia izan du hasieratik, eta bi taldeek izan dituzte gola egiteko aukerak. Horrela, lehen gola lehen ordu-erdia bete baino lehen iritsi da, Alex Baenak egindako jaurtiketa gogor baten ondorioz. Baloia zutoina laztanduz sartu da Unai Simonen atean.

Nico Williamsek 1-1ekoa egiteko aukera izan du, baina hurrengo gola ere etxeko taldeak egin du. Jacksonek errebote bat harrapatu du area barruan, eta bere taldearen bigarrena sartu du (2-1).

Atsedenaldiaren atarian, Sancetek bilbotarren gol bakarra egin du, VARetik adierazitako penalti batean.

Baina golak ez du talde zuri-gorria suspertu, ezta atsedenaldian Valverdek esandakoek ere. Bigarren zatian izan duen lehenengo aukeran, etxeko taldeak 3-1ekoa egin du, Jacksonek egin du, Yeremyren jaurtiketa baten aldaratzea aprobetxatuta.

4-1ekoa bizkaitarrek defentsan egindako enegarren hutsaren ondorioz iritsi da. Paredesek egin du, bere atean.

Bosgarren eta azken gola Baenak egin du, luzapenean. Setienen taldea sendo doa Europara bidean; Athleticek, aldiz, huts egin du denboraldiko une garrantzitsuenetako batean, eta lau partida jarraian daramatza garaipenik lortu gabe.

5 - Vila-real: Reina; Foyth, Mandi, Pau, Pedraza (Alberto Moreno, 82. min), Parejo, Capoue (Terrats, 57. min), Baena; Samu Chukwueze (Lo Celso, 66. min), Jackson (Gerard, 66. min) eta Yeremy Pino (Trigueros, 82. min).

1 - Athletic: Unai Simon; Lekue (De Marcos, 58. min), Yeray, Paredes, Yuri; Dani Garcia, Herrera (Vesga, 58. min); Iñaki Williams (Guruzeta, 70. min), Sancet, Nico Williams (Adu Ares, 79. min); Berenguer (Muniain, 58. min).

Golak: 1-0, 24. min: Baena. 2-0, 37. min: Jackson. 2-1, 48. min: Sancet (penaltiz). 3-1, 50. min: Jackson. 4-1, 61 . min: Paredes (bere atean). 5-1, 91. min: Baena.

Epailea: Del Cerro Grande (Madrilgo batzordekoa). Txartel horia atera die Capoue, Parejo, Pau Torres eta Pedraza Vila-realeko jokalariei, eta Herrera, Paredes eta Iñaki Williams zuri-gorriei.