Munduko futbol txapelketapelketa

QATAR 2022

Memo Ochoak puntu bat salbatu du Mexikorentzat Poloniaren aurka (0-0)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Atezain mexikarrak penalti bat gelditu dio Robert Lewandowskiri. Partida osoan zehar nagusi izan Mexiko, baina ia ihes egin dio norgehiagokak epaileak penaltia adierazi duenean.

• Memo Ochoak penaltia geratu dio Robert Lewandowskiri

Memo Ochoak penaltia geratu dio Robert Lewandowskiri. Argazkia: EFE

Mexikok eta Poloniak hutsean berdindu dute Argentinak Saudi Arabiaren aurka galdu ostean (1-2). Sari gutxi nagusitu den Mexikoko selekzioarentzat, nahiz eta Memo' Ochoak penalti bat gelditu dion Lewandowskiri, Bartzelonako aurrelariaren taldeak ez du aukerarik sortu baina gola lortzeko puntuan egon dira.

Mexikok aginte makila eraman du partidaren hasieratik. Sakontasun handiko hegalak, elektrizitatea bi aldeetatik, 'Chucky' Lozano eta Alexis Vegarekin.

Laster sortu dituzte arazoak bi hauek poloniarren aldean. Bosgarren minutua eta Lozanoren erdiraketa bat Vegari heldu zaio, baina ez du ziurtasunez errematatu. Elkarte hori 26. minutuan errepikatu da, baina Vega irten eta Lozano ezkerretara igaro ondoren, lekuak trukatu behar dituztela argi geratu da, hartara, Hirving erabakigarriagoa izan dadin.

Jesus Gallardok baloi irteeran egindako jokaldi txar bat bizkarrez iritsi zaio Edson Alvarezi. Emaitza, Lewandowskiren buruz burukoa, penaltia egin ezean huts egiten ez duen horietakoa. Eta hala izan da. Hector Morenok, Realeko jokalari ohiak, elastikotik heldu eta hanka bat behean zuela zangotrabatu du aurrelaria.

Chris Beath epaile australiarrak ikusi, baina VARretik azterketa egitera deitu dute. Aukera ezin hobea izan da 58. minutuan Lewandowskik munduko txapelketetan zuen lehortea hausteko -lau partidatan golik ez, asteartekoaren ondoren-, baina Memo Ochoarekin egin du topo, bere bosgarren mundialarekin historia egiten. Atezainak jaurtiketaren norabidea asmatu du, ezkerrean, eta heroi bihurtu da.

Ochoak penaltia salbatzean, partidako gidoia ez zen aldatu. Mexikok indarrez erantzun zuen, baina ez zuen asmatu.

Azkenean, Saudi Arabia da multzoko liderra, non festa nazionala ezarri den Leo Messiren Argentinari irabazteagatik. Larunbatean, premiaz beteriko Mexiko-Argentina partida izango da.

0 - Mexiko: Guillermo Ochoa; Jorge Sánchez, César Montes, Héctor Moreno, Jesús Gallardo; Luis Chávez, Edson Álvarez, Héctor Herrera (Rodríguez, 71. min); Hirving Lozano, Henry Martín (Raúl Jiménez, 71. min) eta Alexis Vega (Antuna, 84. min).

0 - Polonia: Szczesny; Cash, Berezynski, Kiwior, Glik, Zalewski (Bielik, 46. min); Krychowiak, Kaminski, Szymanski (Frankowski, 72. min), Zielinski (Milik, 87. min); eta Lewandowski.

Epailea: Chris Beath (Australia). Txartel horiak atera dizkie Jorge Sanchez (28. min) eta Hector Moreno (55. min) mexikarrei. Polonian Frankowski (76. min) zigortu du.