Munduko futbol txapelketapelketa

QATAR 2022

Kroaziak sufritu egin du, baina Marokorekin pasako da txapelketako hurrengo fasera

I. G. | EITB MEDIA

Kroaziarrek golik gabe berdindu dute final-zortzirenetara igarotzeko garaipena behar zuen Belgikaren aurka. Bestalde, Marokok 1-2 irabazi dio Kanadari eta F multzoko lider bezala joango da hurrengo fasera.

• Bi jokalari baloiaren lehian

Bi jokalari baloiaren lehian. Argazkia: EFE

Marokok eta Kroaziak 2022ko Qatarko Munduko Txapelketako final-zortzirenetara pasatzea lortu dute. Kroaziarrek garaipena lortu dute Belgikaren aurka hutsean berdinduta, eta Maroko F multzoko liderra izango da Kanadari irabazita (1-2).

0-0ekoak ez dio multzoko lehen postua ematen Kroaziari, baina bai sailkapena.

Belgikak futbola jarri behar zuen, eta ez du egin. Lukaku baliabide gisa agertu den arte. Aukerak sortu ditu, baina huts egin du, eta bere botetan hil dira Belgikaren itxaropenak.

Belgika luzatu egin da, hurbilketa pare batek eta final-zortzirenetan egoteko irabazi beharrak indarberrituta. Kroaziak abisatu egin du. Kovacic, Brozovic eta Modricen jaurtiketak izan dira nagusi, Courtoisek urrundu dituenak.

Belgikak erantzun egin du, baina Carrascok eta Lukakuk ezin izan dituzte belgikarren aukerarik onenak gauzatu.

Ez da Lukakuren eguna izan. Area barruko erremate bat 86. minutuan kanpora bidali du, lau minutu geroago ez da fin ibili atezain kroaziarra gaindituta errematea egiterakoan eta luzapeneko bigarren minutuan Josko Gvardiolek baloia oinetatik kendu dio. Ondorioz, Belgikako futbolaren urrezko belaunaldiarekin bertan bukatu da.

0 - Kroazia: Dominik Livakovic; Josip Juranovic, Dejan Lovren, Josko Gvardiol, Borna Sosa; Marcelo Brozovic, Mateo Kovacic (Lovro Majer, 91. min) Luka Modric; Andrej Kramaric, Marko Livaja (Bruno Petkovic, 64. min) eta Andrej Kramaric (Mario Pasalic, 64. min).

0 - Belgika: Thibaut Courtois; Timothy Castagne, Thomas Meunier (Eden Hazard, 87. min), Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Yannick Carrasco (Jeremy Doku, 72. min); Leander Dendoncker (Youri Tielemans, 72. min), Axel Witsel; Kevin De Bruyne, Dries Mertens (Romelu Lukaku, 46. min) eta Leandro Trossard (Thorgan Hazard, 58. min).

Epailea: Anthony Taylor (Inglaterra). Txartel horia atera dio Dendoncker (Belgika) jokalariari.

Garaipenak lehen postua eman dio Marokori

Marokoko jokalariak garaipena ospatzen. Argazkia: EFE

Milan Borjan atezainaren akats batek, Hakim Ziyech marokoarrak aprobetxatuta, Marokoren garaipena abiatu du Kanadaren aurka (1-2) eta afrikarrak final-zortzirenetara iritsi dira multzoko lehen postuan.

Ziyechen eta Youssef En-Nesyriren golek Kanada hautsi dute garaipenik gabe txapelketatik kanpo uzteko.

Kanadak harrotasuna erakutsi du eta aldea murriztu du gol batekin, Marokok bere atean egindakoa izan bada ere.

Minutuek aurrera egin ahala Kanadak hobera egin du eta pultsua egin dio Marokori, emaitzarekin konforme zena.

Maroko, bigarren aldiz bere historian, final-zortzirenetan sartu da eta E multzoko bigarren sailkatuaren aurka jokatuko du.

1 - Kanada: Borjan; Hoilett (Wotherspoon, 76. min), Johnston, Vitoria, Miller, Adekugbe (Kone, 61. min); Osorio (Laryea, 65. min), Kaye (Hutchinson, 60. min); Buchanan, Larin (David, 60. min) eta Davies.

2 - Maroko: Bono; Hakimi (Jabrane, 85. min), Aguerd, Saiss, Mazraoui; Amrabat, Ounahi (El Yamiq, 77. min), Sabiri (Amallah, m.65); Ziyech (Hamdallah, 76. min), En-Nesyri eta Boufal (Aboukhlal, 65. min).

Golak: 0-1. Ziyech, 4. min, 0-2. En-Nesyri, 23. min, 1-2. Aguerd, p.p, 40. min.

Epailea: Raphael Claus (BRA). Txartel horia atera die Hoilett, Osorio, Vitoria eta Adekugbe jokalariei.