Munduko futbol txapelketapelketa

QATAR 2022

Argentinak Australia gainditu du eta Herbehereen aurka jokatuko ditu final-laurdenak (2-1)

I. G. | EITB MEDIA

Leo Messik partida laua irauli du, azken txanpan australiarren gol batek suspertu duena.

• Jokalari argentinarrak garaipena ospatzen

Jokalari argentinarrak garaipena ospatzen. Argazkia: EFE

Leo Messik partida laua eraldatu du, amaieran asaldatu dena. Ondoren, Julian Alvarezek itxi du garaipena, eta azken zatian Australiak sartutako golari esker suspertu egin da jokoa. Azken horrek ez du eragotzi Argentina 2022ko Qatarko final-laurdenetara pasatzea. Herbehereak izango dira hurrengo oztopoa.

Argentinak aurrera atera du baloiaren jabetza iraunkorra ahalbidetu dion partida, apurka-apurka behera joan dena australiarrek jarritako erritmoaz kutsatu denean.

Messik 35. Minutuan astindu du partida golarekin. Alboko falta batek Alexis Mac Allisterrengana eraman du baloia, Nicolas Otamendiri barruko pasea eginez. Atzelariak baloia gelditu du, eta Messik aprobetxatu du gola egiteko.

Bigarren zatiaren hasieran Julian Alvarezek bigarrena sinatu duenean lortu du helburua Argentinak. Matthew Ryan atezainak huts egin du, eta Julianek baloia hartu eta sarera bidali du.

Egoera beste bat izan da Argentinako erasotzaileak ezarritako epaiaren ondoren. Zoritxarreko ekintza batek dena aldatu du. Australia partidara itzuli Craig Goodwinen gol batekin, Nicolas Otamendiren aldaratze txar baten ondoren.

Australiak aukera ikusi du. Partida osoan egin duena baino gehiago mehatxatu du eta azken minutuan berdinketa lortu ahal izan du, baina kalitatea eta sinesmena falta izan zaizkio Argentinaren nagusitasuna gainditzeko.

2 - Argentina: Emiliano Martínez; Nahuel Molina (Ezequiel Palacios, 80. min), Nicolás Otamendi, Cristian Romero, Marcos Acuña (Nicolás Tagliafico, 72. min); Enzo Fernández, Rodrigo de Paul, Alexis Mac Allister (Gonzalo Montiel, 80. min); Papu Gómez (Lisandro Martínez, 50. min), Leo Messi eta Julián Álvarez (Lautaro Martínez, 72. min).

1 - Australia: Matthew Ryan, Milos Degenek (Fran Karacic, 72. min), Harry Souttar, Kye Rowles, Aziz Behich; Matthew Leckie (Garang Kuol, 72. min), Aaron Mooy, Jackson Irvine, Keanu Baccus (Adjin Hrustic, 58. min); Mitchel Duke (Jamie MacLaren, 72. min) y Riley Mc Gree (Craig Goodwin, 58. min).

Golak: 1-0, 35. min: Messi; 2-0, 57. min: Julián Álvarez; 2-1, 77. min: Enzo Fernández, bere atean.

Epailea: Szymon Marciniak (POL). Txartel horia atera die Jackson Irvine eta Milos Degenek australiarrei.