Munduko futbol txapelketapelketa

MULTZOEN FASEA

Brasilek ez dio aukerarik eman Panamari Ary Borgesen hiru golekin (4-0)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Brasildarrek ez dute zailtasunik izan Erdialdeko Amerikako selekzioari gailentzeko, eta erakustaldia emateko, titulua irabazteko faboritoetako bat dela baieztatuz.

• Arya Borges celebra el tercero de sus goles ante panmá. Foto: EFE

Arya Borges celebra el tercero de sus goles ante panmá. Foto: EFE

Brasilgo selekzioak 4-0 irabazi dio Panamari astelehen honetan, bi taldeek 2023ko Ozeaniako Munduko Txapelketan egin duten debutean, Ary Borgesen hiru golekin eta Bia Zanerattoren beste gol batekin. Emaitza horri esker, Brasilek F Multzoko lehen postua bereganatu du.

Brasilek erabat menderatu du partida, ez du arazorik izan Munduko Txapelketan debuta egin duen Erdialdeko Amerikako selekzioari gailentzeko eta, halaber, titulua lortzeko faboritoetako bat dela baieztatu duen erakustaldia emateko.

Partidako izar nagusia Ary Borges erdilaria izan da, hiru golekin eta laugarren golaren jokaldian azken pasea emanda.

Brasilek argi utzi du bere nagusitasuna partida hasi denetik, eta bost minutu baino gutxiagoan Bia Zanerattok, Brasilgo selekzioko beste izar handiak, markagailua irekitzeko gutxienez lau aukera garbi izan ditu.

Lehen gola 18 minutura iritsi da, Debinhak, Tamiresen pasea jaso ondoren, ezkerretik aurrera egin eta baloia Ary Borgesi pasa dionean. Borgesek buruz jo eta baloia aurkarien sareetara bidali du. Bigarren gola, berriz, 37. minutuan izan da. Oraingoan ere, Tamiresek ezkerretik zelaiaren erdirantz gurutzatu du baloia, eta Ary Borgesen burukada Panamako atezainak gelditzea lortu du. Baina golegileak errebotea aprobetxatu du abantaila handitzeko.

Hegoamerikarrek bi minutu baino ez dituzte behar izan bigarren zatian markagailuko aldea handitzeko, eta berriz ere Tamiresek eta Debinhak ezkerretik hasitako eraso batean izan da. Ary Borgesek baloia jaso du ate aurrean, baina golegileak nahiago izan du baloia atzerantz bota eta Bia Zanerattori pasa. Asistentzia horri esker, Zanerattok hirugarren gola sartu du.

Ignacio Quintana Panamako hautatzaileak egindako aldaketek ez dute eraginik izan eta Brasilek nagusitasuna mantendu eta markagailua handitu du 79. minutuan, berriro ere Ary Borgesen gol bati esker.

4 - Brasil: Letícia; Antônia (Bruninha, 58. min), Lauren, Rafaelle, Tamires; Luana (Duda Sampaio, 74. min), Ary Borges (Marta, 74. min), Adriana, Kerolin; Debinha (Geyse, 59. min), Bia Zaneratto (Gabi Nunes, 58. min).

Entrenatzailea: Pia Sundhage.

0 - Panamá: Bailey; Katherine Castillo, Rosario Vargas (Montenegro, 82. min), Pinzón, Baltrip-Reyes; Hilary Jaén (Wendy Natis, 46. min), Quintero (Salazar, 65. min), Schiandra González, Marta Cox (Lineth Cedeño, 77. min), Natalia Mills (Emily Cedeño, 52. min); Karla Riley (Tanner, 52. min).

Entrenador: Ignacio Quintana.

Goles: 1-1,  18. min: Ary Borges. 2-0, 37. min: Ary Borges. 3-0, 47.min: Bia Zaneratto. 4-0, 79. min: Ary Borges.

Arbitroa: Cheryl Foster galestarrak ez du arazorik izan eta ez du txartelik erakutsi.