Munduko futbol txapelketapelketa

MULTZOEN FASEA

Kanadak Irlandari irabazi dio emaitzari buelta emanda (2-1)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Adriana Leonek Sophie Schmidten laguntza izan du eta egoki definitu du (53. min) bere selekzioari garaipena emateko.

• Kanadako jokalariak gol bat ospatzen

Kanadako jokalariak gol bat ospatzen. Argazkia: EFE

Kanadako selekzioa Katie McCaberen golari buelta emateko gai izan da Irlanda gainditzeko (2-1) eta lider jartzeko, 4 punturekin, Australiak eta Nigeriak osatzen duten B Multzoan.

Irlandak lau minutura lortu du markagailuan aurrea hartzea, McCaberen gol olinpiko bikain bati esker. Sheridan atezaina goitik harrapatu du aukera asko izan dituen partida hasieran, nahiz eta Irlandako selekzioa izan den arrisku gehien sortu duena.

Jordyn Huitema kanadarrak eta Kyra Carusa irlandarrak izan dituzte aukerarik onenak, baina atezainek golak eragotzi dituzte eta lehen zatiko denbora luzapenean Megan Connollyk bere atera errematatu du berdinketa jartzeko.

Atsedenaldiaren ostean, Kanada indartsu irten da garaipenaren bila eta, Brosnanen geldiketa baten ondoren, Kanadako selekzioaren garaipenaren gola iritsi da. Adriana Leonek Sophie Schmidten laguntza izan du eta egoki definitu du (53. min) bere selekzioari garaipena emateko, partidaren gainerako zatiari eutsi diotelarik.