Santander Liga

Osasunak lehen porrota jasan du Betisen aurka (1-0)

I. G. | EITB Media

Borja Iglesias aurrelari betikoak sekulako zartakoa atera du area aurrealdetik 34. minutuan partidako gol bakarra sartzeko.

• Aimar Oroz baloi baten lehian

Aimar Oroz baloi baten lehian. Argazkia: EFE

Borja Iglesiasek 34. minutuan sartutako golari esker garaipena lortu du Betisek (1-0) eta Osasunaren lehen porrota sinatu du denboraldi honetan. Bi garaipenekin iritsi zen eta aurre egin zien andaluziarrei zerbait positiboaren bila, baina ezin izan zuen aprobetxatu 73. minututik bat gehiagorekin jokatu izana, German Pezzella argentinarrak txartel gorria jaso ondoren.

Betis - Osasuna partidaren laburpena (1-0):

Osasunak gora egin zuen minutuek aurrera egin ahala, baina ez zituen bere aukerak aprobetxatu; aurkariak ordea bai, atsedenaldira abantailarekin joateko. Bigarren zatian ere nafarrek ez zuten berdinketaren gola aurkitu aurkariaren kopuru txikiagoaren aurrean.

Talde nafarrak bi garaipen lortu zituen Sadarren, Sevillaren (2-1) eta Cadizen (2-0) aurka, eta Benito Villamarinen estreinatu zen bisitari gisa, beste talde andaluziar bat zain zuela.

Jagoba Arrasatek, talde berdeak aurkariaren arearen bila jartzen duen kemenaren jakitun, gizon asko jarri zituen Sergio Herreraren aurrean, baloia bere esku zegoenean konponbideak aurkitzeko asmoz, eta hala saiatu zen zortzi minutura Chimy Avila argentinarra.

Baina etxeko taldea izan zen partidaren pisua eta pilotaren jabetza eraman zituena.

Osasunak aukera bikoitza izan zuen markagailuan aurrea hartzeko, Moi Gomezen eta Ruben Peñaren erremateekin.

Etxekoen erantzuna berehalakoa izan zen, Borja Iglesias aurrelariak area aurrealdetik sekulako zartakoa jaurti zuenean 34 minuturen buruan partidako gol bakarra sartzeko.

Arrasatek bi punta sartu zituen Ante Budimir kroaziarra eta Kike Garcia, erasoari indar handiagoa emateko. Gainera, German Pezzella erdiko atzelari argentinarrak txartel gorria jaso zuen Manu Sanchezi egindako falta baten ondorioz.

Gorritxoak berdinketaren bila joan ziren, baina beti emaitzarik gabe, ahaleginak zapuztu zituen aurkariaren aurrean.

1 - Betis: Rui Silva; Aitor Ruibal (Luiz Felipe, 74. min), Pezzella, Egar, Alex Moreno; William Carvalho, Guido Rodriguez; Rodri (Canales, 46. min), Fekir (Guardado, 90. min), Juanmi (Luiz Herique, 64. min); eta Borja Iglesias.

0 - Osasuna: Sergio Herrera; Nacho Vidal, Unai García (Manu Sanchez, 71. min), David Garcia, Juan Cruz; Ruben Peña (Ruben García, 78. min), Moncayola, Torro (Kike Barja, 78. min), Moi Gomez; Chimy Avila (Budimir, 62. min) eta Aimar (Kike Garcia, 62. min).

Gola: 1-0, 34. min: Borja Iglesias.

Epailea: Juan Martinez Munuera. Txartel gorria atera dio Pezzellari (73. min). Gainera, txartel horia atera die Aimar (14. min), Unai Garcia (68. min) eta David Garcia (84. min) bisitariei.